Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cinsel, eğitimi, holistik, terapi

Holistik Cinsel Terapi Eğitimi

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Holistik Cinsel Terapi Eğitimi

*

Yoğunlaştırılmış Kısa Süreli Holistik Cinsel Terapi Eğitimi
2008 - 2009 CİNSEL TERAPİ EĞİTİM GRUPLARI
BAŞVURU

Eğitime alınacaklar ile kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır
KONTENJAN

Kontenjanlarımız 10 kişi ile sınırlıdır

Kontenjanın dolup dolmadığıyla ilgi telefonda bilgi alabilirsiniz Eğer kontenjan dolmuş ise bir dahaki eğitim için veya bu eğitimin bekleme listesinde olmak için isminizi, e-mail adresinizi ve size ulaşabileceğimiz numaraları verebilirsiniz

Bekleme Listesi: Eğitimlerimize talebin fazla olması nedeniyle, bekleme listesi oluşturduk Başvuru için; kişinin mesleki CV´si, neden cinsel terapi eğitimi almak istediği konusundaki düşünceleri ve tüm iletişim adresleri ile birlikte info@cisedorgtr adresine yazması veya enstitü telefonlarımızdan 0(312) 212 66 26 - 0(542) 519 47 64 CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı araması gerekmektedir Yeni bir eğitim modülü açacağımız zaman öncelikle bekleme listesine göre katılımcı alınacaktır
VERİLECEK BELGE/SERTİFİKA

CİSED Onaylı Holistik Cinsel Terapi Katılım Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 maddesi ve CİSED Yönetim Kurulu'nun 27122007 tarihli kararları uyarınca, verdiğimiz ve vermeyi planladığımız eğitimimiz; CİSED tarafından sertifikalandırılacaktır)

Avrupa Birliği normlarında toplam 240 saat ve üzeri eğitim alan kursiyerlerimize CİSED Onaylı Cinsel Terapist Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 maddesi ve CİSED Yönetim Kurulu'nun 27122007 tarihli kararları uyarınca, verdiğimiz ve vermeyi planladığımız eğitimimiz; CİSED tarafından sertifikalandırılacaktır)
KAYIT-KABUL SIRASINDA İSTENEN BELGELER

2 Adet fotoğraf

Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri

Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

Varsa alınan diğer eğitimlerin belge veya sertifikalarının önlü arkalı fotokopileri
EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

Eğitime psikoterapi alt yapısına sahip vaka ve klinik tecrübesi olan hekimler ve diğer ruh sağlığı profesyonelleri katılabilir:

Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler

Cinsel Terapistler

Psikologlar

Psikolojik Danışmanlar

Sosyal Hizmet Uzmanları

Psikiyatri Hemşireleri
EĞİTİM HAKKINDA

-Yoğunlaştırılmış kısa süreli cinsel terapi eğitimi; cinsel tedavilerle ilgilenen ruh sağlığı profesyonelleri için bir taban oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir

-Birbirini izleyen 3 modülden oluşan standart eğitim paketimize kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır ön görüşme sonrası eğitime katılma konusu kesinleşecektir Bu nedenle en kısa zamanda e-posta ile başvuruda bulununuz

-Holistik cinsel terapiyi ve formülasyonu anlama, formülasyonun cinsel işlev bozukluklarına göre adaptasyonunu öğrenme, cinsel terapide işbirliğinin ve cinsel terapistin becerilerinin tedavi açısından önemi gösterme, cinsel terapi seanslarının yapılandırılması ve tedavi hedeflerinin belirlenmesi, cinsel işlev bozukluklarında uygulanan özel cinsel terapi tekniklerini öğrenme ve pratiğe aktarma, cinsel işlev bozukluklarının nüksetmesinde alınacak tedbirleri tartışma holistikcinsel terapi eğitiminin amaçları arasındadır

- Holistik cinsel terapi eğitiminde cinsellik ve cinsel sorunlara genel yaklaşım, cinsel öykü alma ve değerlendirme yöntemleri, tanı, ayırıcı tanı, temel tedavi yaklaşımları, holistik cinsel terapi teknikleri, vaka takibi ve süpervizyonu içermektedir

- Evlilik ve çift terapisi, kişilik terapisi tekniklerinin cinsel terapide birlikte nasıl uygulandığının gösterildiği eğitimlerimiz; içgörü yönelimli ve eğitime dayalı yoğunlaştırılmış holistik (bütüncül) cinsel terapi modelini esas almaktadır Ayrıca davranışsal, bilişsel, gestalt, dinamik ve varoluşsal terapi teknikerinin cinsel işlev bozukluklarında nasıl kullanıldığı vaka örnekleriyle gösterilecektir

- öznel bir psikoterapi yaklaşımını içeren holistik psikoterapi; hiçbir kuramın sınırları ile sınırlı olmayıp, hasta formülasyonuna uyan bütün kuramları içtenlikle kabul etmektedir Kuramları bir bütünün parçaları olarak değerlendirmekte ve entegratif bir şekilde yararlanmayı amaçlamaktadır Psikoterapi süreçlerindeki kültürel ögeler özellikle vurgulanacak ve üzerinde önemle durulacaktır

- Cinsel terapistlerin hastalarıyla cinsel konuları konuşabilmeleri, eğitim grubunun cinsel konulara duyarsızlaşmasının sağlanması, ayrıntılı cinsel öykü alma, tam bir cinsel ve ruhsal bilgilendirmenin incelikleri ve partnerin cinsel terapi sürecine dahil edilmesinin üzerinde ayrıntılı olarak durulacaktır

- Zaman zaman konunun uzmanı profesyonellerden eğitim yardımı ve desteği alınacaktır

- Gerektiğinde eğitim grubumuzda grubun kendisine, grup terapisi uygulamaları yapılacaktır

- Eğitimlerde belirli bir aşamaya gelmiş kursiyerlere Cinsel Sağlık EnstitüsüDerneği bünyesinden hasta/danışan yönlendirilecektir

- Eğitim ağırlıklı olarak çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarı DrA Cem KEçE tarafından verilecektir

- Eğitimin program içeriği ve diğer ayrıntılar wwwcisedorgtr web sitesinde ve Google Holistik CİNSEL TERAPİ Eğitimi Grubu'nda yayınlanacaktır

- Holistik cinsel terapi eğitiminde işlenecek başlıca konular aşağıdadır:
-Cinsellik Kavramı ve Cinselliğin Konuşulması

-Cinsel Kimlik, Cinsel Kimlik Gelişimi ve Cinsel Kimlik Farklılıkları

-çocukluk, Ergenlik çağı ve Cinsel Yaşam

-Gebelik ve Menopozda Cinsel Yaşam

-Yaşlılık ve Andropozda Cinsel Yaşam

-Güzel Sevişme Sanatı ve Güvenli ****

-Cinsel Etik ve Yasalar

-Cinsel Eğitim

-Cinsel İnanışlar, Değerler, Cinsel Mitler ve CİB

-Cinsel İşlevin Fizyolojisi ve Cinsel Anatomi

-Cinsel İşlevler ve CİB

-CİB'de Sınıflama ve Terminolojide Kullanılan Temel ölçekler

-CİB'in Psikolojik Nedenleri

-Cinsel öykü Alma

-CİB'de Ayırıcı Tanı ve Süreci

-CİB'i Değerlendirmede Göz önünde Bulundurulması Gereken Faktörler

-CİB ve Disiplinler Arası İlişkiler

-Bilişsel Davranışçı Terapi Yaklaşımı

-Psikodinamik Terapi Yaklaşımı

-Varoluşçu Terapi Teknikleri

-çift ve Evlilik Terapisi Teknikleri

-Gestalt Terapisi Teknikleri

-Grup Terapisi Teknikleri

-Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik

-Holistik Cinsel Terapi

-CİB' de İlaç Tedavileri

-Kadınlarda Görülen CİB

-Kadınlarda Cinsel İlgi ve İstek Bozuklukları

-Kadınlarda Cinsel Uyarılma Bozuklukları

-Kadınlarda Orgazm Bozuklukları

-Kadınlarda Disparoni

-Kadınlarda Görülen Diğer CİB

-Vajinismus

-Erkeklerde Görülen CİB

-Erkeklerde Cinsel İlgi ve İstek Bozuklukları

-Erkeklerde Cinsel Uyarılma Bozuklukları - Sertleşme Bozuklukları

-Erkeklerde Görülen Diğer CİB

-Erkeklerde Orgazm Bozuklukları

-Erken Boşalma

-Cinsel Travmaya Yaklaşım

-Parafililer, Cinsel Kimlik Bozuklukları ve Eşcinsellik

-Vaka Sunumları ve Analizi
YER

CİSED Eğitim Salonu

Emek 8 Cadde 77/1 EMEK - ANKARA
EĞİTİMİ VEREN

Dr Cem KEçE- CİSED Genel Başkanı

Psk Gülüm BACANAK- CİSED Genel Sekreteri
Psk Yaşam Yanardağ çELİK -CİSED Mersin Başkanı
Uz Psk Dan Şahin UçAR- CİSED Bursa Başkanı
Uz Psk Yunus Emre AYNA- CİSED Diyarbakır Başkanı
Op Dr Zuhal AKALIN- Emekli üroloji Şefi (Ankara Numune Hastahanesi)
Op Dr Cenk KİPER- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Eğitim ağırlıklı olarak, çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Erken Boşalmanın üstesinden Gelmek, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı, Ençok Sorulan Cinsel İçerikli Sorular ve Yanıtları, En İyi Terapistim BEN ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarıDr Cem KEçEtarafından verilecektir

NOTLAR

Toplam 120 saatlik eğitim verilecektir

%20'den fazla devamsızlık yapanlara sertifika verilmemektedir

Eğitim sonunda yapılacak yazılı sınavda geçme notu 80'dir

Kurs başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, sınırsız çay ve kahve kurs ücreti içerisindedir

ön kayıtlar ve görüşmeler devam etmektedir

ücret, ödeme, taksitlendirme (3-6-9-12 ay) bilgileri ve CİSED burslarından faydalabilmek için 0(312) 212 66 26& 0(542) 519 47 64 nolu enstitü telefonlarımızdan CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı arayabilirsiniz
CİNSEL SAĞLIK ENSTİTüSü DERNEĞİ - CİSED

wwwcisedorgtr

info@cisedorgtr

gulumbacanak@gmailcom

gulum118@hotmailcom

Tel: 0 (312) 212 66 26

Gsm: 0 (555) 274 41 97

Kaynak: Yazının Orjinali için:wwwcisedorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com