![]() |
Holistik Cinsel Terapi Eğitimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Holistik Cinsel Terapi Eğitimi* Yoğunlaştırılmış Kısa Süreli Holistik Cinsel Terapi Eğitimi 2008 - 2009 CİNSEL TERAPİ EĞİTİM GRUPLARI BAŞVURU Eğitime alınacaklar ile kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır ![]() KONTENJAN Kontenjanlarımız 10 kişi ile sınırlıdır ![]() Kontenjanın dolup dolmadığıyla ilgi telefonda bilgi alabilirsiniz ![]() ![]() Bekleme Listesi: Eğitimlerimize talebin fazla olması nedeniyle, bekleme listesi oluşturduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VERİLECEK BELGE/SERTİFİKA CİSED Onaylı Holistik Cinsel Terapi Katılım Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 ![]() ![]() ![]() Avrupa Birliği normlarında toplam 240 saat ve üzeri eğitim alan kursiyerlerimize CİSED Onaylı Cinsel Terapist Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 ![]() ![]() ![]() KAYIT-KABUL SIRASINDA İSTENEN BELGELER 2 Adet fotoğraf Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi Varsa alınan diğer eğitimlerin belge veya sertifikalarının önlü arkalı fotokopileri EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR? Eğitime psikoterapi alt yapısına sahip vaka ve klinik tecrübesi olan hekimler ve diğer ruh sağlığı profesyonelleri katılabilir: Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler Cinsel Terapistler Psikologlar Psikolojik Danışmanlar Sosyal Hizmet Uzmanları Psikiyatri Hemşireleri EĞİTİM HAKKINDA -Yoğunlaştırılmış kısa süreli cinsel terapi eğitimi; cinsel tedavilerle ilgilenen ruh sağlığı profesyonelleri için bir taban oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir ![]() -Birbirini izleyen 3 modülden oluşan standart eğitim paketimize kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır ![]() ![]() ![]() -Holistik cinsel terapiyi ve formülasyonu anlama, formülasyonun cinsel işlev bozukluklarına göre adaptasyonunu öğrenme, cinsel terapide işbirliğinin ve cinsel terapistin becerilerinin tedavi açısından önemi gösterme, cinsel terapi seanslarının yapılandırılması ve tedavi hedeflerinin belirlenmesi, cinsel işlev bozukluklarında uygulanan özel cinsel terapi tekniklerini öğrenme ve pratiğe aktarma, cinsel işlev bozukluklarının nüksetmesinde alınacak tedbirleri tartışma holistikcinsel terapi eğitiminin amaçları arasındadır ![]() - Holistik cinsel terapi eğitiminde cinsellik ve cinsel sorunlara genel yaklaşım, cinsel öykü alma ve değerlendirme yöntemleri, tanı, ayırıcı tanı, temel tedavi yaklaşımları, holistik cinsel terapi teknikleri, vaka takibi ve süpervizyonu içermektedir ![]() - Evlilik ve çift terapisi, kişilik terapisi tekniklerinin cinsel terapide birlikte nasıl uygulandığının gösterildiği eğitimlerimiz; içgörü yönelimli ve eğitime dayalı yoğunlaştırılmış holistik (bütüncül) cinsel terapi modelini esas almaktadır ![]() ![]() - öznel bir psikoterapi yaklaşımını içeren holistik psikoterapi; hiçbir kuramın sınırları ile sınırlı olmayıp, hasta formülasyonuna uyan bütün kuramları içtenlikle kabul etmektedir ![]() ![]() ![]() - Cinsel terapistlerin hastalarıyla cinsel konuları konuşabilmeleri, eğitim grubunun cinsel konulara duyarsızlaşmasının sağlanması, ayrıntılı cinsel öykü alma, tam bir cinsel ve ruhsal bilgilendirmenin incelikleri ve partnerin cinsel terapi sürecine dahil edilmesinin üzerinde ayrıntılı olarak durulacaktır ![]() - Zaman zaman konunun uzmanı profesyonellerden eğitim yardımı ve desteği alınacaktır ![]() - Gerektiğinde eğitim grubumuzda grubun kendisine, grup terapisi uygulamaları yapılacaktır ![]() - Eğitimlerde belirli bir aşamaya gelmiş kursiyerlere Cinsel Sağlık EnstitüsüDerneği bünyesinden hasta/danışan yönlendirilecektir ![]() - Eğitim ağırlıklı olarak çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarı Dr ![]() ![]() ![]() - Eğitimin program içeriği ve diğer ayrıntılar www ![]() ![]() ![]() ![]() - Holistik cinsel terapi eğitiminde işlenecek başlıca konular aşağıdadır: -Cinsellik Kavramı ve Cinselliğin Konuşulması -Cinsel Kimlik, Cinsel Kimlik Gelişimi ve Cinsel Kimlik Farklılıkları -çocukluk, Ergenlik çağı ve Cinsel Yaşam -Gebelik ve Menopozda Cinsel Yaşam -Yaşlılık ve Andropozda Cinsel Yaşam -Güzel Sevişme Sanatı ve Güvenli **** -Cinsel Etik ve Yasalar -Cinsel Eğitim -Cinsel İnanışlar, Değerler, Cinsel Mitler ve CİB -Cinsel İşlevin Fizyolojisi ve Cinsel Anatomi -Cinsel İşlevler ve CİB -CİB'de Sınıflama ve Terminolojide Kullanılan Temel ölçekler -CİB'in Psikolojik Nedenleri -Cinsel öykü Alma -CİB'de Ayırıcı Tanı ve Süreci -CİB'i Değerlendirmede Göz önünde Bulundurulması Gereken Faktörler -CİB ve Disiplinler Arası İlişkiler -Bilişsel Davranışçı Terapi Yaklaşımı -Psikodinamik Terapi Yaklaşımı -Varoluşçu Terapi Teknikleri -çift ve Evlilik Terapisi Teknikleri -Gestalt Terapisi Teknikleri -Grup Terapisi Teknikleri -Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik -Holistik Cinsel Terapi -CİB' de İlaç Tedavileri -Kadınlarda Görülen CİB -Kadınlarda Cinsel İlgi ve İstek Bozuklukları -Kadınlarda Cinsel Uyarılma Bozuklukları -Kadınlarda Orgazm Bozuklukları -Kadınlarda Disparoni -Kadınlarda Görülen Diğer CİB -Vajinismus -Erkeklerde Görülen CİB -Erkeklerde Cinsel İlgi ve İstek Bozuklukları -Erkeklerde Cinsel Uyarılma Bozuklukları - Sertleşme Bozuklukları -Erkeklerde Görülen Diğer CİB -Erkeklerde Orgazm Bozuklukları -Erken Boşalma -Cinsel Travmaya Yaklaşım -Parafililer, Cinsel Kimlik Bozuklukları ve Eşcinsellik -Vaka Sunumları ve Analizi YER CİSED Eğitim Salonu Emek 8 ![]() EĞİTİMİ VEREN Dr ![]() Psk ![]() Psk ![]() Uz ![]() ![]() ![]() Uz ![]() ![]() Op ![]() ![]() Op ![]() ![]() Eğitim ağırlıklı olarak, çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Erken Boşalmanın üstesinden Gelmek, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı, Ençok Sorulan Cinsel İçerikli Sorular ve Yanıtları, En İyi Terapistim BEN ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarıDr ![]() ![]() NOTLAR Toplam 120 saatlik eğitim verilecektir ![]() %20'den fazla devamsızlık yapanlara sertifika verilmemektedir ![]() Eğitim sonunda yapılacak yazılı sınavda geçme notu 80'dir ![]() Kurs başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır ![]() Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, sınırsız çay ve kahve kurs ücreti içerisindedir ![]() ön kayıtlar ve görüşmeler devam etmektedir ![]() ücret, ödeme, taksitlendirme (3-6-9-12 ay) bilgileri ve CİSED burslarından faydalabilmek için 0(312) 212 66 26& 0(542) 519 47 64 nolu enstitü telefonlarımızdan CİSED Genel Sekreteri Psk ![]() ![]() CİNSEL SAĞLIK ENSTİTüSü DERNEĞİ - CİSED www ![]() ![]() ![]() info@cised ![]() ![]() gulumbacanak@gmail ![]() gulum118@hotmail ![]() Tel: 0 (312) 212 66 26 Gsm: 0 (555) 274 41 97 Kaynak: Yazının Orjinali için:www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|