Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
8holistik, cinsel, eğitim, grubu, terapi

8.Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

8.Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu

*

İstanbul'da CİNSEL TERAPİ Eğitimi - 26-27 Eylül 2009 / wwwcisedorgtr / 0312212 66 26

CİSED İstanbul Şubesi'nde Eylülde Cinsel Terapi Eğitimi açılıyor

Başvurmadan önce, eğitimlerini başarıyla tamamlamış kursiyerlerimize web sitemizdeki linklerden ulaşıp veya telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz

(http://wwwcisedorgtr/icerik/40/cised-cinsel-terapistleri)

EĞİTİM TARİHLERİ

1 Modül: 26-27 Eylül 2009

2 Modül: 24-25 Ekim 2009

3 Modül: 21-22 Kasım 2009

4 Modül: 26-27 Aralık 2009

BAŞVURU

- Eğitime alınacaklar ile kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır

KONTENJAN

- Kontenjanlarımız 20 kişi ile sınırlıdır

- Bekleme Listesi: Eğitimlerimize talebin fazla olması nedeniyle, bekleme listesi oluşturduk Başvuru için; kişinin mesleki CV´si, neden cinsel terapi eğitimi almak istediği konusundaki düşünceleri ve tüm iletişim adresleri ile birlikte info@cisedorgtr adresine yazması veya enstitü telefonlarımızdan 0(312) 212 66 26 - 0(542) 519 47 64 CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı veya CİSED İstanbul Şube Başkanı DrCenk KİPER'i 0212234 00 00 nolu telefondan araması gerekmektedir Yeni bir eğitim modülü açacağımız zaman öncelikle bekleme listesine göre katılımcı alınacaktır

VERİLECEK BELGE/SERTİFİKA

- CİSED Onaylı Holistik Cinsel Terapi Katılım Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 maddesi ve CİSED Yönetim Kurulu'nun 27122007 tarihli kararları uyarınca, verdiğimiz ve vermeyi planladığımız eğitimimiz; CİSED tarafından sertifikalandırılacaktır)

- Avrupa Birliği normlarında toplam 240 saat ve üzeri eğitim alan kursiyerlerimize CİSED Onaylı Cinsel Terapist Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 maddesi ve CİSED Yönetim Kurulu'nun 27122007 tarihli kararları uyarınca, verdiğimiz ve vermeyi planladığımız eğitimimiz; CİSED tarafından sertifikalandırılacaktır)

KAYIT-KABUL SIRASINDA İSTENEN BELGELER

2 Adet fotoğraf
Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri
Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
Varsa alınan diğer eğitimlerin belge veya sertifikalarının önlü arkalı fotokopileri

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

Eğitime psikoterapi alt yapısına sahip vaka ve klinik tecrübesi olan hekimler ve diğer ruh sağlığı profesyonelleri katılabilir:

Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler
Psikologlar
Psikolojik Danışmanlar
Sosyal Hizmet Uzmanları

EĞİTİM HAKKINDA

Yoğunlaştırılmış kısa süreli cinsel terapi eğitimi; cinsel tedavilerle ilgilenen ruh sağlığı profesyonelleri için bir taban oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir
Birbirini izleyen 3 modülden oluşan standart eğitim paketimize kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır ön görüşme sonrası eğitime katılma konusu kesinleşecektir Bu nedenle en kısa zamanda e-posta ile başvuruda bulununuz
Holistik cinsel terapiyi ve formülasyonu anlama, formülasyonun cinsel işlev bozukluklarına göre adaptasyonunu öğrenme, cinsel terapide işbirliğinin ve cinsel terapistin becerilerinin tedavi açısından önemi gösterme, cinsel terapi seanslarının yapılandırılması ve tedavi hedeflerinin belirlenmesi, cinsel işlev bozukluklarında uygulanan özel cinsel terapi tekniklerini öğrenme ve pratiğe aktarma, cinsel işlev bozukluklarının nüksetmesinde alınacak tedbirleri tartışma holistikcinsel terapi eğitiminin amaçları arasındadır
Holistik cinsel terapi eğitiminde cinsellik ve cinsel sorunlara genel yaklaşım, cinsel öykü alma ve değerlendirme yöntemleri, tanı, ayırıcı tanı, temel tedavi yaklaşımları, holistik cinsel terapi teknikleri, vaka takibi ve süpervizyonu içermektedir
Evlilik ve çift terapisi, kişilik terapisi tekniklerinin cinsel terapide birlikte nasıl uygulandığının gösterildiği eğitimlerimiz; içgörü yönelimli ve eğitime dayalı yoğunlaştırılmış holistik (bütüncül) cinsel terapi modelini esas almaktadır Ayrıca davranışsal, bilişsel, gestalt, dinamik ve varoluşsal terapi teknikerinin cinsel işlev bozukluklarında nasıl kullanıldığı vaka örnekleriyle gösterilecektir
öznel bir psikoterapi yaklaşımını içeren holistik psikoterapi; hiçbir kuramın sınırları ile sınırlı olmayıp, hasta formülasyonuna uyan bütün kuramları içtenlikle kabul etmektedir Kuramları bir bütünün parçaları olarak değerlendirmekte ve entegratif bir şekilde yararlanmayı amaçlamaktadır Psikoterapi süreçlerindeki kültürel ögeler özellikle vurgulanacak ve üzerinde önemle durulacaktır
Cinsel terapistlerin hastalarıyla cinsel konuları konuşabilmeleri, eğitim grubunun cinsel konulara duyarsızlaşmasının sağlanması, ayrıntılı cinsel öykü alma, tam bir cinsel ve ruhsal bilgilendirmenin incelikleri ve partnerin cinsel terapi sürecine dahil edilmesinin üzerinde ayrıntılı olarak durulacaktır
Zaman zaman konunun uzmanı profesyonellerden eğitim yardımı ve desteği alınacaktır
Gerektiğinde eğitim grubumuzda grubun kendisine, grup terapisi uygulamaları yapılacaktır
Eğitimlerde belirli bir aşamaya gelmiş kursiyerlere Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği bünyesinden hasta/danışan yönlendirilecektir
Eğitimin program içeriği ve diğer ayrıntılar wwwcisedorgtr web sitesinde ve Google Holistik CİNSEL TERAPİ Eğitimi Grubu'nda yayınlanacaktır
Holistik cinsel terapi eğitiminde işlenecek başlıca konular aşağıdadır:

Cinsellik Kavramı ve Cinselliğin Konuşulması
Cinsel Kimlik, Cinsel Kimlik Gelişimi ve Cinsel Kimlik Farklılıkları
çocukluk, Ergenlik çağı ve Cinsel Yaşam
Gebelik ve Menopozda Cinsel Yaşam
Yaşlılık ve Andropozda Cinsel Yaşam
Güzel Sevişme Sanatı ve Güvenli ****
Cinsel Etik ve Yasalar
Cinsel Eğitim
Cinsel İnanışlar, Değerler, Cinsel Mitler ve CİB
Cinsel İşlevin Fizyolojisi ve Cinsel Anatomi
Cinsel İşlevler ve CİB
CİB'de Sınıflama ve Terminolojide Kullanılan Temel ölçekler
CİB'in Psikolojik Nedenleri
Cinsel öykü Alma
CİB'de Ayırıcı Tanı ve Süreci
CİB'i Değerlendirmede Göz önünde Bulundurulması Gereken Faktörler
CİB ve Disiplinler Arası İlişkiler
Bilişsel Davranışçı Terapi Yaklaşımı
Psikodinamik Terapi Yaklaşımı
Varoluşçu Terapi Teknikleri
çift ve Evlilik Terapisi Teknikleri
Gestalt Terapisi Teknikleri
Grup Terapisi Teknikleri
Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik
Holistik Cinsel Terapi
CİB' de İlaç Tedavileri
Kadınlarda Görülen CİB
Kadınlarda Cinsel İlgi ve İstek Bozuklukları
Kadınlarda Cinsel Uyarılma Bozuklukları
Kadınlarda Orgazm Bozuklukları
Kadınlarda Disparoni
Kadınlarda Görülen Diğer CİB
Vajinismus
Erkeklerde Görülen CİB
Erkeklerde Cinsel İlgi ve İstek Bozuklukları
Erkeklerde Cinsel Uyarılma Bozuklukları - Sertleşme Bozuklukları
Erkeklerde Görülen Diğer CİB
Erkeklerde Orgazm Bozuklukları
Erken Boşalma
Cinsel Travmaya Yaklaşım
Parafililer, Cinsel Kimlik Bozuklukları ve Eşcinsellik
Vaka Sunumları ve Analizi

YER

- CİSED İstanbul Şubesi Eğitim Salonu

Büyükdere Caddesi Defne Apt No: 56 Daire: 7 Mecidiyeköy / İstanbul

EĞİTİMİ VEREN

Dr Cem KEçE - CİSED Genel Başkanı

Op Dr Cenk KİPER – CİSED İstanbul Şubesi Başkanı

Psk Gülüm BACANAK - CİSED Genel Sekreteri

Uz Psk Yunus Emre AYNA - CİSED Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi

Eğitim Cumartesi günleri çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Erken Boşalmanın üstesinden Gelmek, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı, En çok Sorulan Cinsel İçerikli Sorular ve Yanıtları, En İyi Terapistim BEN Eşcinsellik Kader Değildir, çaresiz Değisiniz çare SİZsiniz ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarı Dr Cem KEçE tarafından verilecektir Pazar günleri ise diğer eğitimciler yer alacaktır

NOTLAR

- Toplam 80 saatlik eğitim verilecektir

- %20'den fazla devamsızlık yapanlara sertifika verilmemektedir

- Eğitim sonunda yapılacak yazılı sınavda geçme notu 80'dir

- Kurs başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır

- ön kayıtlar ve görüşmeler devam etmektedir

- ücret, ödeme, taksitlendirme (3-6-9-12 ay) bilgileri ve CİSED burslarından faydalabilmek için 0(312) 212 66 26 & 0(542) 519 47 64 nolu enstitü telefonlarımızdan CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı ve CİSED İstanbul Şube Başkanı DrCenk KİPER'i 0212234 00 00 nolu telefondan arayabilirsiniz

CİNSEL SAĞLIK ENSTİTüSü DERNEĞİ

CİSED Genel Merkezi

wwwcisedorgtr

info@cisedorgtr

gulumbacanak@gmailcom

gulum118@hotmailcom

Tel: 0 (312) 212 66 26

CİSED İstanbul Şubesi

Büyükdere Caddesi Defne Apt No: 56 Daire: 7 Mecidiyeköy / İstanbul

Tel: 0 (212) 234 00 00

Web: wwwcisedistanbulorg

Kaynak: Yazının Orjinali için:wwwcisedorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com