Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurtulmanin, pratik, stresten, yollari

Stresten Kurtulmanin Pratik Yollari

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Stresten Kurtulmanin Pratik Yollari

Makaleler ve Yazılar

çok aşırı stresli ve depresif durumdaysanız mutlaka tıbbi yardım almanız gerekmektedir, ancak günlük stresten kurtulmak için bu yöntemleri deneyebilirsiniz
- Günlük Tutmak

Yaşamınızla ilgili bir günlük tutmak strese karşı etkili bir yöntemdir Günlük tutmaya başlamak sizi başlangıçta daha çok strese sokabilir ancak bir denemeyle pes etmeyip bir kaç denemeden sonra düzenli bir günlük tutabilmek stresinizi azaltacaktır Sizi sıkan size acı veren bir olayı yazmak ve yazarken bu olayı hatırlamak başlangıçta size acı verebilir ancak bir kaç gün aynı olayı yazdığınızda araştırmalara göre rahatlama hissetmeye başlaryabilirsiniz
Günlük tutarken doğru ve içten yazmanız hislerinizi, duygularınızı açıkça belirtmeniz en doğru yöntemdir

Günlüğü sadece kendiniz için tutun Başkaları okursa diye düşünmeyin Gramer veya kelime hatalarını önemsemeyin İçinizden ne geliyorsa nasıl geliyorsa o şekilde yazın Aynı olayları tekrar tekrar yazmaktan kaçınmayın

Günlüğünüz için başlangıçta 15-20 dakika ayırın ve günlük tutmanın sizi rahatlattığını gözlerseniz günlüğe devam edin
-Kısa Rahatlamalar

Ellerinizi göbeğinizin üstüne koyun Bu sayede nefes alıp verdikçe karnınızdaki hareketleri hissedin Yavşça ve derin nefes alın Nefesinizi 3 saniye tutun Sonra nefesinizi bırakın Bunu 1 dakika boyunca yapın

10 dan geriye sayın Her sayıda tam bir nefes alın ve verin örneğin nefes alırken 10 diyin ve sonra yavaşça nefesinizi verin Ve bunu 0 a kadar yapın

Oturduğunuz yerde yaptığınız işe 3 dakika ara verin ve vücudunuzu rahatlatın Yüz kaslarınızı gevşetin ve çenenizin açılmasına izin verin Omuzlarınızı serbest bırakın, ellerinizin rahatça aşağı düşmesine izin verin Elinizi gevşek tutun parmaklarınızın arasında boşluklar kalsın Bacaklarınızı gevşetin Oturduğunuz koltuğa rahatça gömülün bacaklarınızı rahat bırakın açılabildiği kadar açılsın Bu durumdayken yavaşça nefes alıp verin ve rahatlamaya çalışın

Kendinize 5 dakika ayırarak dahada fazla rahatlamak için;

Rahatlayın ve kendinize masaj yapın özellikle boynunuzdan ve ensenizden başlayın Daha sonra yüzünüze anlınıza ve şakaklarınıza geçin Son olarak da gözlerinizi kapatın ellerinizle yüzünüzü kapatın ve bir süre yavaşça nefes alıp verinMasaj Yaptırın

Deneyimli bir kişi tarafından yapılacak masaj hem ruhsal hem fiziksel yönden rahatlamanıza yol açacaktır Tıbbi araştırmalara göre iyi bir masaj cortisol seviyesini düşürürken, zevkle ilgili beyin kimyasallarının arttırılmasına olanak vermektedir Aynı zamanda masaj kan basıncını düşürür ve kalp atışını yavaşlatır bu sayede bağışıklık sisteminide olumlu yönde etkiler
Kendinizi Onaylayın

Kötümserliğe kapılmak yerine kendi kendinize
Bunu yapabilirim
Yapabileceğimin en iyisini yapıyorum
Sakinim
Saygı hakediyorum
Zamanla daha iyiye gidiyorum
İstediğim zaman rahatlayabilirim
Sevgi dolu bir insanım
Gibi kendinize bazı telkinlerde bulununArkadaşlıklarınıza ve Sosyal Hayatınıza önem Verin

çalıştığınız yerdeki insanlara, eşinize, arkadaşlarınıza ve çevrenizdeki her insana daha fazla önem verin Onlara daha sevecen yaklaşın Sosyal aktivitelere katılın Sosyal çevrenizi genişletin İllaki bir arkadaşınızın sizi arayıpta birşeyler yapalım demesini beklemeyin Siz onu arayın ve birşeyler yapalım diyin Dernekler, kurslar veya gönüllü aktiviteler gibi sosyal ortamları inceleyin ve beğendiğinize katılın Düşünceleri ve ilgi odakları sizinkiyle aynı olan insanlara ulaşmaya çalışın Sosyal yaşam iki yönlüdür Arkadaşlarınıza yardım etmek ve onlardan yardım almak İnsanlara güvenin ve güven verin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com