![]() |
Stresten Kurtulmanin Pratik Yollari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Stresten Kurtulmanin Pratik YollariMakaleler ve Yazılar çok aşırı stresli ve depresif durumdaysanız mutlaka tıbbi yardım almanız gerekmektedir, ancak günlük stresten kurtulmak için bu yöntemleri deneyebilirsiniz ![]() - Günlük Tutmak Yaşamınızla ilgili bir günlük tutmak strese karşı etkili bir yöntemdir ![]() ![]() ![]() Günlük tutarken doğru ve içten yazmanız hislerinizi, duygularınızı açıkça belirtmeniz en doğru yöntemdir ![]() Günlüğü sadece kendiniz için tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlüğünüz için başlangıçta 15-20 dakika ayırın ve günlük tutmanın sizi rahatlattığını gözlerseniz günlüğe devam edin ![]() -Kısa Rahatlamalar ![]() Ellerinizi göbeğinizin üstüne koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 dan geriye sayın ![]() ![]() ![]() ![]() Oturduğunuz yerde yaptığınız işe 3 dakika ara verin ve vücudunuzu rahatlatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinize 5 dakika ayırarak dahada fazla rahatlamak için; Rahatlayın ve kendinize masaj yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Deneyimli bir kişi tarafından yapılacak masaj hem ruhsal hem fiziksel yönden rahatlamanıza yol açacaktır ![]() ![]() ![]() Kendinizi Onaylayın Kötümserliğe kapılmak yerine kendi kendinize Bunu yapabilirim ![]() Yapabileceğimin en iyisini yapıyorum ![]() Sakinim ![]() Saygı hakediyorum ![]() Zamanla daha iyiye gidiyorum ![]() İstediğim zaman rahatlayabilirim ![]() Sevgi dolu bir insanım ![]() Gibi kendinize bazı telkinlerde bulunun ![]() ![]() çalıştığınız yerdeki insanlara, eşinize, arkadaşlarınıza ve çevrenizdeki her insana daha fazla önem verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|