![]() |
Keçe Erken Boşalma Ölçeği ( Kebö ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keçe Erken Boşalma Ölçeği ( Kebö )* TANITIM ölçtüğü Nitelik: Erken boşalan erkeklerin çeşitli davranış kalıplarında kendilerini nasıl gördüklerine ilişkin algıları ![]() ölçek Türü: Kendini değerlendirme türü bir ölçektir ![]() ![]() Kimlere Uygulanabileceği: Yetişkinlere uygulanır ![]() Uygulama Süresi: Zaman sınırlaması yoktur ![]() ![]() Kapsam: 20 özellikten oluşan bir ölçektir ![]() Materyal: Soru formu ( yanıtlar soru formu üzerine işaretlenir ![]() UYGULAMA İçİN PARATİK BİLGİLER Uygulanışı: Kişilerin kendi kendine yanıtlayabileceği, uygulaması çok kolay bir ölçektir ![]() Yönergesi: Formun başında soruların nasıl yanıtlanabileceği ile ilgili bilgi vardır ![]() Yanıtlanması: ölçeğin 20 maddesi olmakla birlikte, anlaşılabilirliği sağlamak için işaretleme 1-6 arası Likert tarzında yapılmaktadır ![]() Puanlaması: Maddeler, 6 noktalı bir boyut üzerinden alınan puanlara göre değerlendirilir ![]() ![]() Yorumlanması: ölçekten alınan toplam puanların yüksekliği, kişinin erken boşalmasının derecesini gösterir ![]() ![]() 01-39 Puan: Normal 40-69 Puan: Az Derecede Erken Boşalma 70-99 Puan: Orta Derecede Erken Boşalma 100-120 Puan: İleri derecede Erken Boşalma Uygulayıcının Nitelikleri: Bu tür bir ölçek ancak cinsel terapi yapan modern cinsel tedaviler konusunda bilgili ve tecrübeli hekimler ve psikologlar tarafından uygulanabilir ![]() öZGüN FORM GENEL BİLGİ özgün Adı: KEçE ERKEN BOŞALMA öLçEĞİ ( KEBö ) Geliştiren: Dr ![]() ![]() TEKNİK DEĞERLENDİRME Güvenirlik: Bu ölçek erken boşalma şikayeti ile başvuran ve cinsel terapi ile tedavi sürecine alınan hastaların ortak davranış özelliklerinin saptanması ve zamanla kendilerini başka insanlarla karşılaştırırken olumsuz yönlerini görmeleri hipotezi ile hazırlanmıştır ![]() ![]() Geçerlik: ölçüt bağıntılı geçerlik ve yapı geçerliği halen araştırma aşamasındadır ![]() TüRKİYEDE KULLANILDIĞI ARAŞTIRMALAR ve YAYINLAR KEçE, A ![]() ![]() ( KEBö )* Lütfen aşağıdaki her cümleyi dikkatli okuduktan sonra her ifadenin yanındaki kutulardan size en uygun olan birinin içine (*) işareti koyunuz ![]() ![]() 1- Bana Hiç Uygun Değil 4- Bana Biraz Uygun 2- Bana çoğunlukla Uygun Değil 5- Bana Uygun 3- Bana Pek Uygun Değil 6- Bana çok Uygun 1- Hızlı yemek yerim ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 2- Hızlı araba kullanırım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 3- Her konuda aceleci davranırım, sabırsızımdır ve daima telaşlıyımdır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 4- İnsanlara ve olaylara çabuk sinirlenirlerim ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 5- Kontrolsüz davranışlarım vardır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 6- Ya çok çabuk güvenirim ya da güven duymada zorlanırım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 7- Kaygılı bir ruh halim vardır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 8- çocukluğumda babamla sorunlarım vardı ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 9- çocukluğumda yatağımı ıslatırdım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 10- Eğitim ve sosyokültürel düzeyimin yüksek olduğunu düşünürüm ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 11- Ayda 1-2 kitap, dergi veya günlük gazete okurum ![]() ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 12- Sosyal alanda, mesleğimde hırslıyımdır ve rekabetçi bir kişilik yapım vardır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 13- Aynı anda birkaç iş yapmayı severim ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 14- Onaylanmayı beklerim ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 15- Duygularımı saklarım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 16- Kendimi ve etrafımdaki diğer insanları işleri çabucak bitirmeye zorlarım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 17- Ev ve iş dışında çok az ilgi alanım vardır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 18- Karşımdakileri dinlemede zorlanırım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 19- Cinsel ilişki öncesi başarısızlık korkum vardır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 20- çabuk heyecanlanırım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) *KEçE ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Yazının Orjinali için:www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|