Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, hastalarına, uyarılar, önemli

Astım Hastalarına Önemli Uyarılar

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım Hastalarına Önemli Uyarılar

TRABZON (İHA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof Tevfik Özlü, astım hastalarının sadece nefes darlığı veya öksürük durumunda değil kendini iyi hissettiği zaman da ilaçlarını kullanması gerektiğini söyledi
Astımın hava yollarının mikrobik olmayan iltihaplanmasıyla karakterize süreğen bir hastalık olduğunu belirten Prof Tevfik Özlü, günümüzde astımın tedaviyle tamamen kontrol altına alınabildiğini kaydetti Uygun tedavi yapılması durumunda astımlı bir hastanın tamamen sağlıklı bir kişi gibi aktif ve normal bir yaşam sürdürebileceğine işaret eden Prof Özlü, astım tedavisinde kullanılan ilaçların güvenli olduğunu dile getirdi
Astımlı hastaların, hekimin uygun gördüğü ilaçları yine hekim kontrolünde ve düzenli olarak kullanması gerektiğinin altını çizen Prof Özlü, hekimin aksini önermediği sürece sadece nefes darlığında veya öksürük sırasında değil, hastanın kendini iyi hissettiği zamanlarda da bu ilaçları kullanmasının önemini vurguladı
Prof Özlü, astım hastalarının dikkat etmesi gereken diğer hususları ise şu şekilde sıraladı:
Astım krizinde ve nefes darlığı yakınması ortaya çıktığında kullanılması gereken çabuk etkili rahatlatıcı ilaçlar, daima hastanın yanında bulundurulmalıdır Yün, kuş tüyü, pamuk yerine sentetik eşyalar tercih edilmeli Toz tutmayan döşemelikler kullanmalı Evde, ofiste sık ve derin temizlik yapılmalı Çırpma, silkeleme şeklinde toz kaldıran şekillerde temizlik yapılmamalı Toz kaçırmayan, emiş gücü yüksek elektrik süpürgeleri kullanılmalı Islak bezle toz alınmalı Oda içi rutubet azaltılmalı, oda havalandırılmalı Uygun çarşaf ve nevresimler (sık dokunmuş kumaş veya alerjen barındırmayan özel dokumalar) kullanılmalı Astımlı çocuklara tüylü oyuncaklar alınmamalı Ev içinde çamaşır kurutulmamalı Evde saksı bitkilerini azaltmalı Evde ve işyerinde eski ve gereksiz eşya bulundurmamalı Ev içinde hayvan beslememeli Açıkta gıda, çöp, bulaşık bulundurmamalı Evde sigara içilmemeli Boya, cila, temizlik malzemeleri, böcek ilaçları rastgele kullanılmamalı Kirli havalarda evde kalınmalı, pencereler sıkı kapatılmalı Soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlar hemen tedavi edilmeli Kışın kalabalıklardan kaçınılmalı Grip aşısı, eylül-ekim aylarında her yıl yapılmalı kaynak:mynet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com