Ayçekirdeğinin Faydaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayçekirdeğinin FaydalarıAyçiçeğinin besin değerlerini bir araya toplayabilen pek az besin vardır İnsan bir dağ başında yaşasa ve tek besin maddesi seçmek zorunda kalsa, duraksamadan ayçiçeğini seçmelidir Bu minnacık çekirdeklerde C vitamini dışında bütün öbür vitaminler bulunur Ayçiçeği çimlendirildiğinde bu vitamin bu vitaminler mevcut olur![]() Ayçiçeğinin yağı kolay sindirilir Bileşiminde bedende yağların ekşimesini önleyen E vitamini vardır Bütün gün yüzünü güneşe veren bu çiçeğin tohumlarında ayrıca pek az bitkide rastlanan D vitamini de bulunur Bilindiği gibi D vitamini bedenin kalsiyumu ve fosforu daha iyi kullanmasını sağlar![]() Ayçiçeği A, K ve B vitaminlerinden yana da üstündür İçinde kansızlığı önleyen ve besinlerde ender bulunan folik asit, nikotinik asit ve pantotenik asit bile vardır![]() Ayçiçeğinin üstünlüğü protein yönündendir Bedenin ihtiyaç duyduğu 8 aninoasit dengeli bir şekilde bu bitkide bulunur![]() Fırsat buldukça ayçiçeği yemelidir Çimlendirilen ayçiçeği daha yumuşak olur; hem sindirimi kolaylaşır, hem de biyolojik değerleri artar![]() Soyulmuş ayçiçeği çekirdeği yemeklere ve ekmeğe katılırsa hem nefis hem de besleyici olur ![]() Ayçiçeği damar sertliği ve kolesterol düşürücüdür Cinsel arzuyu arttırır![]() Kuru yemişler içerisinde yağı ve proteini en yüksek kalitede olanı ayçiçeğidir Bedenen ve zihnen çalışanlara, zayıf kalmış çocuklara, iyileşme devrinde olanlara çok fayda verir![]() Et yiyemeyenlerin protein ihtiyacını karşılar Proteini et ayarındadır![]() Ayçiçek yağı özellikle soya fasulyesi ile hazırlanmış salatada mükemmel olur Bunun dışında her türlü salataya katılabilir Çünkü ihtiva ettiği E vitamini damar kireçlenmesini önleyerek bağışıklık sistemini korur Aynı zamanda bu sihirli yağ hafızanın uzun yıllar canlı kalmasını sağlar
|
|
|
|