Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
insanoğlu

Ey İnsanoğlu!!!!

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ey İnsanoğlu!!!!

Ey insanoğlu, bil ki gelmekte olduğun yol senin yolun, kalbinin yolu Yeter ki dinlemesini bil, bulmasını bil Aklını kalbinle bir et

Kucakla bütün mahlukatı, önce kendini sonra bütün evreni

Kulsun dediler
Yap dediler
Bilmediler ki
Kul da sensin
Kul olduğun da
Yeter ki kalpten görebil

Gayba giden yolu bilir misin ne dikenlidir O yoldaki dikenleri kim koydu bir düşün var mıdır senden başkası, bilen başkası Gör, yeter ki gör kalp gözünle Gör ki kuşlar uçsun kalbinden, uçsunlar ki arzı endam etsinler alemde

Kucaklamasını bil herkesi, herşeyi Gör onların arkasındaki güzellikleri Bakan gözle bakma kalp gözünle gör O zaman anlayacaksın sır zannettiğin gerçeği

Küçük mü sanırsın kendini, noktayım mı dersin? Bilmez misin o noktalardır maddeyi oluşturan Biri olmazsa ne olur bir düşün, sağlam olur mu? Eksik olmaz mı? Hepiniz birbirinize bağlısınız, birbirinizden sorumlusunuz Görmeyi (unuttuğunuz) öğrenin, delikleri kapatın Siz aslında teksiniz Görüneni değil arkasındakini görün

Sorduğun soruların hepsinin cevabı gelecek, gelmesi gereken gelmesi gerektiği gibi gelecek Gelmesi gerektiği zamanda ve mekanda anlayabileceği kadarı, anladıkça artacak, çağlayacak, ta ki sevgi enerjisine dönüşene kadar Bu enerji onun özüdür, ruhudur

Kucakladığın benliklerinden sıyrıl, özüne kendine dön Yapay beşeri hayatını bir kenara bırak Bunu yapmak o kadar kolay değil ama bunu yapma kudreti her insanoğlunda mevcut Yeter ki içini dinlesin, bunu dinlemeyi bilsin Her insanoğlunun uyanışı aynı şekilde olmaz, olamaz Hepsinin ihtiyacı aynı değil Fiziksel yapıları bile aynı değil ki, ihtiyaçları aynı olsun Sistem onların ihtiyaçlarının farklı olduğunu anlatabilmek için insanoğlunu farklı kıldı Bu yüzden insanoğlunun ihitiyacı olanı bir formüle, bir kalıba indirgeyip veremeyiz Herkesin uyanışı bu yüzden kendine, kimse kimseyi uyandıramaz

Uyanışı isteyen, gönülden isteyen herkese yardım istediği kadar, alabileceği kadar gelecek Bu yardım gökten mucizevi bir şekilde gelmeyecek İnsanoğlu birbirine yardım edecek Kendisinde eksik olanı bir başkası ile tamamlayacak Büyük bir dayanışma, büyük bir sevgi enerjisi açığa çıkacak Tabi uyanmak isteyenler için Hiçbir şekilde zorlama olmayacak, eğer zorlama varsa işte anlayın ki orada bir yanlışlık var Kalbinizin kabul etmediği hiçbir şeyi yapmayın Danışacağınız kişi sizsiniz Siz danıştıkça kalbiniz açılacak, adeta dillenecek Uyanış yavaş yavaş başlayacak Şunu unutmayın, sizin için uygun olan bir başkası için uygun değil Kalıplara sokmayın…

Birbirinize ancak ilham verebilirsiniz, öğüt değil Kitaplardan öğrenme zamanı bitti Artık insanoğlu kendi kitabını okuyacak ve özüne, asıl olana, ruhuna dönecek Zor, dikenli, sancılı bir süreç başlayacak Kabukları atmak, onlardan kurtulmayı istemek kolay değil Her isteyen bunu başarabilir Özünde saklı olanı bulup çıkarabilir Sistemin enerjisi herkesin üzerinde Yardım isteyene gelecek; ne tip yardım isterse o tip gelecek Özgür irade burada devreye giriyor Kalbini iyi oku, suçlu arama…

Kalbini sıcak tut Hep sıcacık, yumuşacık olsun Kendin de ısın, başkaları da ısınsın Kalbini soğuk tutarsan kanın donar, ne kendine, ne başkalarına faydan olur Sevgi ateşiyle ısıt O öyle bir ateştir ki yakar kavurur Bütününü sarar, mutluluğa dönüşür Başka bir mutluluktur bu, dünyevi değil, başka bir kavrulmadır bu, dünyevi değil Bunu yaşamadan anlayamazsın, bildiğin hiçbir duyguyla tarif edilemez Ancak yaşanır, anlatılmaz

Kalbini ısıtırsan, kalbinin üstünü örten zift tabakası yavaş yavaş erimeye başlar O eridikçe özünü hissetmeye, gerçek seni anlamaya başlarsın O zaman anlarsın ki sen zannettiğin sen olmadığını

Gerçek seni hissettikçe sanki bir fenermişsin gibi ışıldadığını, etrafına ışık saçtığını hissedersin Bu sevginin ışığıdır

İnsanoğlu önce kendi içindeki feneri yakmalı, parıldamalı, ışıldamalı Herkesin feneri kendine özel, aynı şekilde yanmaz Herkes kendi fenerinin nasıl yanacağını özünde bilir Senin fenerini yakan ateş başkasınınkini yakmaz Birbirinize ancak ilham verebilirsiniz, öğüt değil Bu yolda zorlama olmaz, kalp zorlamayla yola gelmez, onun anahtarı sevgidir, anlayıştır…

Kalbinizin derinliklerindeki güzellikleri fark ettikçe feneriniz etrafını daha fazla aydınlatacak, ta ki karanlıkta kalan hiçbir nokta kalmayana kadar

Zor bir yolculuk bu, kolay değil İnsanoğlunun özüne dönme yolculuğu Şimdiye kadar doğru zannedip kalbine ördüğü duvarları kırma yolculuğu Kalbinden her bir taşı çıkarttığında canı çok yanacak ama mükafatı çok büyük olacak Kendini bilecek, sistemi hissedecek

Kuşkuya yer verme kalbinde, kalp gözünün açılması için gerekli olan şeyler sende mevcut; arama onda bunda Dua et, içten saf dua O duanın karşılığı gelecek, yardım gelecek Kendin için, kalbinin arınması için dua et Hiçbir duan cevapsız kalmaz, yeter ki samimi olsun Şekilcilikten uzak dur Maddenin üzerindeki tesirinden uzaklaşarak dua et, kalpten yakar Cevap hemen gelecek

Kuşkuya yer verme kalbinde, şüpheye düşme Şüphe, kuşku insanoğlundaki negatif duyguları besler, onu sıfır noktasından uzaklaştırır, denge bozulur Hangi tarafı beslersen o taraf terazide ağır çeker Dengede olmak, orada kalabilmek zor ama bunu her insanoğlu yapabilir Bu kudret onda mevcut Sistemin hiçbir şekilde baskısı, zorlaması yoktur Her insanoğlu özgür iradesi ile terazisindeki ağırlıkları kendi yerleştirir Yardım isterse yardım gelir Terazinin hangi kefesi için yardım isterse orası için gelir Suçlu yok, suçlu arama Kusur yok, kusur arama Mükemmel işleyen bir sistem var; sen de bunun bir parçasısın Geleceğini sen hazırlıyorsun Yoluna taşları da sen koyuyorsun, gülleri de; bunu asla unutma Yapman gerekenlerle ilgili ancak ilham verilir, bunu da ancak kalbinle doğru anlarsın, beynine sorarsan yanılırsın Kalbinin dilini çözmek, onun derinliklerine inmek, o engin okyanusta yüzmek kolay değildir Çünkü onun üstünü öyle bir zift tabakasıyla kapladın ki orada küçücük bir delik açmak bile senin dünya hayatında inanılmaz değişikliklere neden olur Uyanış yavaş yavaş başlar Bir küçücük delik açsan öyle büyük güzellikler yaşarsın ki, şimdiye kadar dünya hayatında yaşadığın hiçbir mutluluğa, hiçbir sevince benzemez O eşsiz olandır, o özdür, o özünün sevgisidir…

Sozsuz yüce bir yola çıktın İstersen otur bekle, istersen yola devam et Yolun sonunda mükafatın kendinsin, asıl olansın…

Kalbinde hissettiğin hiçbir şeyde kuşkuya yer verme Terazinin negatif kısmını arttırma Düşüncenin de bir enerjisi olduğunu, sistemin bunu dua enerjisi gibi kabul ettiğini unutma Yaptıklarına ve düşündüklerine dikkat et Allah yardımcın olsun

Okuduğum yerde de yazıyordu Bu yüzden kaynak belirtemiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com