Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kuantum, olumlama

Kuantum Olumlama

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuantum Olumlama

Olmadığınız kişi olmaya çalışmakla boşuna uğraşmayın Çünkü siz artık büyüdünüz Evrende hiçbir varlık, olduğunun dışına çıkamaz Aslında buna gerek de yoktur Zaten olduğunuz şey olduğunuzda, olmadığınız şey olmaya çalışarak elde edemediğiniz şeyleri kendiliğinden elde edersiniz Ne kolay ve ne rahat değil mi?Bir de bunu deneyin ve zaten olduğunuz kişi olun!…RŞanal
UYGULAMA NASIL YAPILIR?Olumlama uygulamaları; söylediklerinizi duyacağınız bir tonda, sözcükleri belli bir tempoda ağır ağır okuyarak gerçekleştirilirOlumlamaları sabah ve akşam hafif bir sesle, kulağınızın duyacağı bir biçimde okumakta yarar vardır Sabah ilk kalktığınızda ve akşam yatarken okumak daha etkileyicidir Bu okumaları en az bir ay boyunca aksatılmaksızın sürdürülmesi, yeni bilginin hücresel ve sinirsel düzeyde kodlanması için yeterli olacaktır Zaten bunu, alacağınız sonuçlardan da açıkça göreceksinizTekrar tekrar denemeden bu olumlamaların gücü hakkında bir fikriniz olamaz Ancak deneyerek işe yarayıp-yaramadıklarını anlayabilirsiniz Okumayı denediğinizde, sözlerin sihirli etkisini bizzat görmüş olacaksınızSizin kendinizle yaptığınız bu konuşmalar, bir süre sonra egonuzun yaptığı içsel diyaloğun etkilerini silmeye ve yerine yenilerini koymaya başlar Bilinçaltı düzeyde kodlanmış olan yeni düşünce ve inançlar otomatik olarak hayata geçirilirBir metinin tümünü okuyabileceğiniz gibi, gün boyunca içinizden sürekli olarak tekrar etmek üzere bir cümle, hatta bir tek sözcükten oluşan bir düzenleme yapıp söylemek de çok etkili olurÖrneğin: “Bolluk ve Bereket” sözcüğünü sürekli olarak tekrar ederek bir program yapabilir Veya: “Hayatın sonsuz kaynağı her yerde ve ben onu kullanıyorum” cümlesini de aynı şeklide kullanabilirsinizHerhangi bir konuda negatif bir söylem yaptığınızı fark ettiğinizde, içinizden “iptal ediyorum” diyerek, yerine olumlusunu söylemeniz, gereken pozitif etkiyi yaratırBir süre sonra bu türlü davranmak, alışkanlığınız haline gelir ve siz otomatik olarak, geçmişte nasıl elinizde olmadan ve fark etmeden size yararı olmayan sözcükler sarf etmişseniz, bu kez aynısını yeni ve olumlu sözcükler için yapmaya başlarsınızSürekli bir biçimde kullandığınız yeni pozitif sözcüklerin ve söylemlerin hayatınızdaki etkilerini izlemek de keyif vericidir Bunların hayatınızda yaratacakları değişimleri fark etmek, size güven ve güç verecektirBirçok insan böylesi olumlamalar yaptıklarını, ama bunların pek bir işe yaramadığını söyler Bunun iki nedeni vardır: Birincisi, okudukları şey gerçekte bir olumlama değildir İkincisi, bilinçaltında olumlamalar ile birlikte yapılması gerekli olan bazı başka çalışmaların yapılmamış olmasıdırBir tanıdığım bana: “Bu işler bende ters etki yapıyor” demiş ve şunları eklemişti: “Ne zaman güne “bugün ne olursa olsun sükunetimi koruyacağım” diye başlasam, o gün daha merdivenden inerken ayağım takılıp düşüyorum ve gün içinde de başıma gelmedik kalmıyor” Ben de ona, olumlamasına “ne olursa olsun” ilavesini yaptığında, otomatik olarak kötü şeylerin beklentisini oluşturduğunu hatırlatmıştımHer zaman geçerli olan kural şudur: “Neye odaklanırsak, onu gerçek kılarız” Bu nedenle, gerçekleşmesini istemediğimiz şeyleri değil, olmasını istediğimiz şeyleri dile getirmeliyiz: “Hasta olmak istemiyorum” yerine “sağlıklıyım” demek gibiVe ikinci kural; gerçek olmasını istediğimiz şeyi açık ve net olarak ifade etmeliyiz: “Mutluyum” yerine : “Benim için en uygun işte yeteneklerimi en iyi şekilde ifade ederek çalışırken…” gibiOlumlamaların, derin yapıdaki temizleme işlemleriyle birlikte yürütülmesi önemlidir Bilinçaltında oluşmuş olan çarpıtma ve genellemelerin düzeltilmeleri gerekir ve bu, değişim için olmazsa-olmaz bir ön koşuldur Ancak bu iki işlem birlikte yürüdüğünde, kalıcı ve sağlam bir sonuç alınabilir
BOLLUK ve BEREKETSonsuz kaynak benim içimdedir ve ben onu harekete geçiriyorumBolluk ve bereket içindeyim Bütün ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılayacağım kaynaklara sahibim ve bunu kullanıyorumGürül gürül akan bir çağlayan gibi hayatın nimetleri akıp-gelir sürekli O çağlayanın içinde neşe ve huzurla yıkanıyor ve doya doya içip-kanıyorumHer zaman içimdeki sonsuz kaynakla birlikte olduğumu bilirim Benim asıl zenginliğim, işte ona sahip olmaktır ve bu duygu bütün zenginliği bana çeker Bolluk duygusu, sahip olduğum şeyler dolayısıyla hissettiğim bir şey değildirVarlığımın kendisi zaten ihtiyaçtan uzaktır Temizlenmek ve gelişmek ve olgunlaşmak için çıktığım bu yolda, benim için en uygun araçlar her zaman yolumun üzerinde beni beklerHayatımda bol sevgi, bol para, yeterli zaman ve sonsuz bilgi her zaman mevcut Onlar tam zamanında karşıma çıkıyorlar Bende uzanıp onları alıyorumHer anımı hayatımın en önemli anı ve karşılaştığım her kişiyi hayatımın en önemli kişisi olarak düşünürümO beni yarattı ve bütün ihtiyaçlarımın garantisini verdi bana O beni sever O’nun katında ve yanında özel bir yerim olduğunu bilirim Şimdi ve gelecekte bütün ihtiyaçlarım O’nun garantisi altındadırÇalışarak, üreterek ve paylaşarak yaşadıkça bolluk bana akar Sahip olduğum bolluğu paylaşırken verdiklerimin bana çoğalarak geri geldiğini bilirimBir elim bana sunulan bolluğu almak için yukarıdaysa diğer elim ihtiyaçta olana vermek için aşağıdadır Böylece ben, alma-verme döngüsünü sürdürmüş olurumKimsenin kalbini kırmamaya, hakkını yememeye özen gösteririm Böylece bolluğun önünü kesecek enerjileri hayatımda barındırmamHer günümü neşe, mutluluk ve kahkaha ile doldururum Her bir saniyeyi bir gün gibi, her bir günü bir hafta kadar verimli yaşarımCebimdeki her bir Lira bin Lira gibi bereketlenir Ve bin Lira onbin Lira gibi Her yaptığım işe bütün dikkatimi, bütün sevgimi katarımHer ne yapıyorsam en iyisini, en güzelini yaparım İşim, benim imzam gibidirVe her ürettiğim şey bana birçok zenginlik katar Çünkü ben ürettiklerimle insanların hayatlarına anlayış, sağlık, umut, konfor ve güzellik katarım Ürettiklerim onların hayatlarında fark yaratır Onlar da bana bunun bedelini sevinçle ve bolca öderlerBu arada gereksiz israftan, boşuna ve gösterişe yönelik harcamadan kaçınırım Çünkü bilirim ki Tanrı israftan hoşlanmazGereksiz harcamalarda dikkatli, ama kendim ve başkalarının hayatına katkıda bulunacak harcamalar için cömerdimBolluğu hayatıma çeker ve bolluğu oluştururum Her an yaratıp-çoğaltan Tanrı’nın bu oyununa ben de katılmış olurum böylece
BAĞIŞLAMAKimse bana kötülük yapamaz ve beni üzemez, çünkü her şeyi ben seçiyorum
Bağışlıyor ve bırakıyorum Anlıyor ve biliyorum Kendi hayatımın yaratıcısıyım Seçerek, planlayarak bu yaşamımı ve birlikte olacağım yol arkadaşlarımı seçtim Annemi, babamı ve diğerleriniBenim için en faydalı sonuçları almak üzere ince planlar yaptım Yüksek Benlik düzeyinde en uygun araçları yarattım Benim hayat amacıma en uygun kişileri Daha çok anlayış daha çok bilgelik daha çok sevgi, ifade ve özgürlük için Bu amaç, bilinçaltımın derinliklerinde benim onu keşfetmemi bekliyorHer an, her deneyim bu planı açığa çıkaran bir kurgu aslında Zafiyetimi güce, acıyı sevince, yenilgiyi yengiye dönüştürmek içinAnlıyor, bağışlıyor ve teşekkür ediyorum Bu hayatımı bu şekilde planladığım için kendimi kutluyorum ve sonra meleklere teşekkür ediyorum ve bütün bu olanakları bana koşulsuz sunduğu için Tanrı’yaBana sevgisini sunmayanlar içimdeki sevgiyi, beni onaylamayanlar kendimi keşfetmeyi, beni anlamayanlar ifade gücümü arttırmak için benimleydiler Onlara teşekkür ediyorumBu rolü onlara ben vermiştim Onlar da benle oynamayı istediler Beni üzen, beni yoran, bana haksızlık eden, beni aldatan insanlar yapabileceklerinin en iyisini yaptılar Daha fazlasını ve daha başkasını yapamazlardı Zaten ben onları bunun için seçtim Ben de yapabileceğimin en iyisini yapıyorum Bağışlıyor ve teşekkür ediyorumAynı sahneyi paylaşan oyuncular gibiyiz onlarla Şimdi bu anlayışımdan doğan ışığı onların varlığına gönderiyorum İhtiyacım olan bütün kaynakların kendi içimde olduğunu kabul ediyorumOnları kullandıkça başka insanlara duyduğum bağımlılık kayboluyor ve ben onlarla gerçek bir sevgiden beslenen gerçek bir ilişki kuruyorumHayatımın efendisi olduğumu biliyorum Mutluluğu, kendimi ifade etmeyi seçiyorumHer düşüncemin, her davranışımın hayatıma şekil veren araçlar olduğunu bilerek yaşıyorumHayatımla inançlarım arasındaki birebir ilişkiyi biliyorum Bu yüzden dikkatli, özenli ve düşünerek yaşıyorumKonuşurken yaratıyorum Ve eylem halinde gelecek şekilleniyorBeni güçsüz bırakan ve sınırlandıran bütün inançlarımı bir bir değiştiriyorum Yerine beni geliştiren, büyüten inanç ve düşünceleri koyuyorumMazeret aramadan, ertelemeden ve küsmeden devam ediyorum yolumaHayatımın bütün olaylarının ve hayatımdaki insanlarla yaşadıklarımın gerisindeki anlamı bir bir çözüyorum Orada benim asıl hayat amacım gizli Ben bu amacı gerçekleştirmek için geldimKimse beni kıramaz, üzemez ve kötülük yapamaz, eğer ben izin vermezsemŞimdi gücümü kabul ediyor ve ele alıyorum
DEĞİŞİMİlerlemem gerektiğinde değişmem de gerekiyordu Her değişim bir tür ölümdür ve hiç kimse değişmeden duramaz
Bütün evren her an yok olur ve sonra yeniden değişerek var olurBen de değişirim Her an, her soluk alışımda Hiç bir zaman bir önceki solukta olduğumda kişi olmamHayatın akışına uyum sağlayıp onunla birlikte akarken, hep yenilendiğimi ve olgunlaştığımı bilirimHem hep aynı kalırım, hem de hiçbir zaman bir önceki gibi olmam Her şey beni değiştirmek için vardır Ciğerlerime dolan hava, attığım adım, okuduğum kitap beni değiştirir Eşim beni değiştirir, çocuğum, arkadaşım ve yabancı sandığım kişiler beni değiştirirlerAy beni değiştirir, güneş beni değiştirir Onlar beni değiştirirken, ben de onların değişimine katkıda bulunan milyonlarca etkiden birini yapmış olurumHepimiz birbirimizi değiştirir ve değişiriz Bu ne güzel bir danstır Ve ne güzel bir armoni!Değişerek aynı kalmanın sırrını hissettikçe, boşluğun ve belirsizliğin rüzgarına kendimi bıraktıkça, hayatın beni götürdüğü her anda yeni şeyler bulurumHer köşede bir sürpriz, bir hediye ve bir heyecan beni bekler Bu değişim içimi ürperttiğinde ve karanlık boşluğa gözlerimi dikip öylece baktığımda yine de bilirim ki, yolumu aydınlatacak bir ışık çıkacaktır bir yerlerdenZamanın akışı beni kendi gerçeğime, zamanın içinde gizli duran gerçeğe götürürDeğişimi severim ve değişerek olurum her an Önümü göremediğimde, bastığım yeri bilemediğimde yürürüm yine de, gözlerim karanlığa alışıncaya kadar ilerlerimBilirim ki ortalık aydınlandığında ve karanlık dağıldığında, yepyeni bir görüntü bütün berraklığıyla ortaya çıkacaktırDeğişirken sınırlarımı zorlamak ve kendimi esnetmek zorunda olduğumu bilirim Konfor alanlarımdan dışarı çıkmak beni zorlayabilirAma sürecin sonunda alacağım ödülün, değişim sırasında çekeceğim sıkıntılara değeceğini bilirim
DİKKAT ve HAFIZABelleğim sonsuz, dikkatim keskindir
Gördüğüm, okuduğum ve dinlediğim her şey sonsuz belleğimde depolanırlar İstediğimde bunları birer birer hatırlarımBilinçaltımın sonsuz saklama gücü, bütün bilgileri kaydetmek yeteneğine sahiptir Saniyede milyonlarca veriyi yükler bilinçaltım Ben de bunları ihtiyaç duydukça hatırlarım Sesleri, renkleri, sözcükleri, onların anlamlarını ve diğer milyonlarca detayıHatırlarım açık ve berrak bir biçimde hatırlamak istediğim her şeyi Bildiğim ve öğrendiğim şeyler düzgün, ilişkili ve anlamlı bir biçimde saklanırlarBilinçaltımda, her şeyi bir başka şeyle ilişkilendirdiğimde hatırlama çivileri vardır Biri diğerini hatırlatır bana, o da diğer bir başkasınıHatırlarım açık ve berrak bir biçimde Bir şeye baktığımda bütün renkleri ve ince detayına kadar fark edebilirim Ve bütün sesleri en ince ayrıntısına kadarBaktığım şeye bütün varlığımla bakarım Yaptığım şeyi bütün varlığımla yaparım Her anımı ibadet eder gibi yaşarımBen dinlenirken, uyurken, günlük işlerimi yaparken bilinçaltımdaki bilgiler işleniyor olurlar en mükemmel bir şekilde ve kendiliğinden Onlar üzerine düşünmediğim zaman bile aslında düşünmüş olurum Eğlenmeye ve dinlenmeye zaman ayırırım Yaptığım işi keyif ve neşeyle yaparım O zaman zihnim tamamen açılır Bütün kapasitesiyle ortaya çıkarÖğrendiklerimi içselleştirmek için başka şeyler yaparım Keyifli şeyler Bir süre sonra dönüp baktığımda, gerçekten öğrenmiş olduğumu fark ederimÇok şeyi öğrenirim Bazı şeyleri iyi yapmak için Bu yüzden ihtiyacım olanları hatırlarım kolayca Diğerlerini ise, her an hatırlamam gerekmezSadece yapabildiğimi en iyi şekilde yaparken, başka bir şey için kaygı duymadığımdan, yaşadığım ana odaklanmak benim için çok kolay olurÖğrenmek, anlamak, bilmek ve hatırlamak ve sonra bunlar hayatımda daha çok başarı ve mutluluk ve de hizmet için kullanmak bana müthiş bir keyif verirBir şeyi öğrenirken gevşek, neşeli ve rahat olmam zihnimi açar ve genişletir Tüm kapasitesiyle kullanıma hazır hale getirirHatırlarım açık ve berrak bir biçimde hatırlamak istediğim her şeyi
SEVGİSevgiyi öğrenmek için buradayım Ve bu, hayatımın en keyifli ve en zarif işidir
Sevmek benim dinimdir Sevmek, kendim olmanın en geniş ifadesidirVe sevmek, olmak zorunda olduğum şeydir Çünkü ben sevgiyim Kendime tüm kaynaklarımı kullanmak için izin verdiğimde ve bunları ortaya çıkarmaya çalıştığımda, sevdiğimi bilirimGözlerime baktığımda, orada Yaratan’ı görürken sevdiğimi bilirim Ve başka insanların gözlerinde aynı şekildeİnsanların günlük dünyasal kimliklerinin ötesinde Tanrısal bir benliğe sahip olduklarını biliyorumBaşka insanların seçimlerine saygı duyduğumda sevdiğimi bilirim Onların yanlış yapma hakkına sahip olduklarını bildiğimde ve herkesin kendi özel tekamülü yolunda ilerlediğini bildiğimde sevdiğimi bilirimKendime özen gösterdiğimde, ne kadar özel ve biricik olduğumu hissettiğimde sevdiğimi bilirimDeğişmek için ve gelişmek için çaba gösterdiğimde Asla umutsuzluğa kapılmadan hep iyiyi beklediğimde ve en iyiyi gerçekleştirdiğimde, kendi eylemlerimin ve düşüncelerimin sorumluluğunu aldığımda sevdiğimi bilirimHayatımın sorumluluğunu aldığımda Ve başkalarının da bu sorumluluğu almaları için desteklediğimdeZamanı çok iyi kullandığımda sevdiğimi bilirim Zamana ne kadar neşe, huzur, öğrenme, kahkaha ve hizmet sığdırırsam, o zaman o kadar çok sevgide olurumHayatımın bütün mucizelerini görebildiğimde ve onları kullandığımda ve hayatın aslında bir mucize olduğunu hissettiğimde ve hayatı bir mucizeye dönüştürürken, güçsüzü koruduğumda, onların ihtiyaçlarını karşılamak için bir şeyler yaptığımda, sevdiğime sevdiğimi söylerken bilirim ki, bu sevgidirGözyaşlarıyla severken bilirim ki, bu sevgidir Kimseyi kırmadan ve kırılmadan yaşamayı becerdiğimde bilirim ki, seviyorumHatalarımı fark ederek ifade ettiğimde ve özür dilediğimde Kimseyi dışlamadığımdaİyiyi ve güzeli istediğimde ve onu elde etmek için çalıştığımda, gerçekten sevmek için buradayım Sevgiyi öğrenmek içinÖyleyse hayatım sevgi içindirSevgi, benim aklımı açar, genişletir Yaratıcılığımı ortaya çıkartır Sevmek öncelikle benim için iyi bir şeydir Ve sonra başkaları için deSevgi, ben ve başkası ayrımının yüzeysel bir değerlendirme olduğunu bilir Ve ben de bunu biliyorumBulunduğum yere sadece güzellik, neşe ve anlayış götürüyorumVe her olaydan ancak en üstün faydanın sağlanabileceğini biliyorum Hayatın sonsuz zekasına güveniyorumHer zaman ve sık sık kendi içsel kaynağıma dönerim Oradan da sevgi kaynağına ulaşır ve beslenirimSevdiğim işleri yaparak ve gurur duyacağım bir hayatı yaşayarak Her zaman sıcak, samimi ve dürüstümBen sevginin ta kendisiyim ve kendimi tam olarak ifade ettiğimde bilirim ki, seviyorum
Kuantum Olumlama “Konuşurken Yaratmak”RŞanal

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com