Allah'tan Birşey İstediğimizde Sabır'ın Önemi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'tan Birşey İstediğimizde Sabır'ın ÖnemiGüç : istediğinizde Allah sizi güçlendirmek için karşınıza zorluklar çıkaracaktır ![]() ![]() ![]() Bilgelik : istediğinizde Allah size çözmeniz için sorunlar verecektir ![]() ![]() ![]() Zenginlik : istediğinizde Allah karşınıza daha zor ve büyük işler çıkaracaktır ![]() ![]() ![]() Cesaret : istediğinizde Allah size üstesinden gelmeniz için tehlike verecektir ![]() ![]() ![]() Sevgi : istediğinizde Allah size yardım etmeniz için sorunlu insanlar verecektir ![]() ![]() ![]() İyilik : istediğinizde Allah size fırsatlar verecektir ![]() ![]() ![]() Ne istemişsek,o alanda bir nevi sınava tabii tutuluruz ![]() ![]() (buraya kadarki kısmı) Sınavı kazanmanın tek yolu da "Sabır" dır ![]() Bu konuda çok sevdiğim bir sözü de eklemek istiyorum ![]() Sabır; yüzünü ekşitmeden, acıyı yudumlamaktır ![]() İnci |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'tan Birşey İstediğimizde Sabır'ın ÖnemiGüzel konu ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var ![]() ![]() Bir sıkıntımızda veya bir derde tutulupda Allah'a yalvarıp dua ederken Allah`ım bana sabır ver demeyin ![]() ![]() Peygamber efendimiz bir gün Allah`a yalvaran bir mümini duydu,mümin şöyle diyordu:"Allah`ım bana sabır ver![]() "Peygamber efendimiz mümine şöyle buyurdu:"Sen Allahtan ne istedin biliyormusun?"Oda sıkıntılı olduğum için Allahtan sabır istedim " dedi ![]() Peygamber efendimizde hayır sen Allahtan dert istedin Allah sabrı niye verir verdiği derde katlanmak için bir daha Allaha yalvarırken Allahım bana afiyet ver diye dua et diye buyurdu sıkıntımızda hüznümüzde derdimizde duamızda Allahtan "AFİYET" istemeliyiz Başkalarınada dua ederken de aynı şeyi gözetmeliyiz
|
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'tan Birşey İstediğimizde Sabır'ın Önemikasva Nickli Üyeden Alıntı Güzel konu ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var ![]() ![]() Bir sıkıntımızda veya bir derde tutulupda Allah'a yalvarıp dua ederken Allah`ım bana sabır ver demeyin ![]() ![]() Peygamber efendimiz bir gün Allah`a yalvaran bir mümini duydu,mümin şöyle diyordu:"Allah`ım bana sabır ver![]() "Peygamber efendimiz mümine şöyle buyurdu:"Sen Allahtan ne istedin biliyormusun?"Oda sıkıntılı olduğum için Allahtan sabır istedim " dedi ![]() Peygamber efendimizde hayır sen Allahtan dert istedin Allah sabrı niye verir verdiği derde katlanmak için bir daha Allaha yalvarırken Allahım bana afiyet ver diye dua et diye buyurdu sıkıntımızda hüznümüzde derdimizde duamızda Allahtan "AFİYET" istemeliyiz Başkalarınada dua ederken de aynı şeyi gözetmeliyizKesinlikle çok güzel Teşekkürler
|
|
|
|