Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duygu, mantık, üzerine

Mantık Ve Duygu Üzerine

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mantık Ve Duygu Üzerine

Bu iki kavram birbirinden ayrı gibi gözüksede aslında iç içe, bütünleyendirler, bakraçla ayranın uyumu gibi

Eylemlerin tanımları son derece önemlidir, eğerki o fiili tanımlayamaz, başka anlamlar yüklersen ===> düşünce gücünün etkisizliğiyle karşılaşma olasılığıyla karşı karşıya kalırsın

Mantık nedir? Verecek bir çok cevabın var biliyorum ve o bildiğin, sıradan tanımların hepsini aklındaki sandığın içine at ve o sandığın üstüne otur çıkmasın dışarı, sana yol gösterici, etkileşim içerisinde, düşünce gücünü indirgemeyen soru soruyorum

Duygu içerisinde ki mantık nedir?

(evet, işte kısa bir düşünceden sonra )

Ben duyguları limon ağaçlarına benzetiyorum; her sabah suyunu vereceksin, yapraklarının güneşini kapatan ne varsa onları yok edeceksin ve onu canlı tutmak için ne gerekiyorsa yapacaksın bilakis yapmazsan ne limonu çayına katabilirsin nede o güzelim kokusunu içine çekebilirsin

İşte duygularınında temel ihtiyaçları vardır peki bunları karşılıyor musun?

Onun sevmesini istiyorsun, ondan hiç kimseye söylenmemiş sözler duymak istiyorsun , birde bununları söyleyenin o gönlündeki kişi olmasını istiyorun değil mi? İste iste daha çok istersin, elinde televizyon kumandası, hamakta uzanmış diğer elinde de patlamış mısır pembe dizileri izlerken bu düşüncelerini kuruyorsun ve istiyorsun, olmayıncada kendini üzüyorsun değil mi? Peki çaba gösteriyormusun? Yahu MANTIKlı olsana istemekle olsaydı Allahu-Teala seni sadece beyinden oluşan bir organizma olarak yaratırdı ve sende sürekli düşünür, tüm çekim yasalarını kullanırdın

Eğerki yüreğinde onu besliyorsan; hayatta kalması için ne gerekiyorsa yapacaksın ki geriye dönüp baktığında hatalarınla yüzleşmek zorunda kalmadığını bilmenin vermiş olduğu huzur ve rahatın karşılığında elde edeceğin feyzin mantığınıda aşmadığına şahit olacaksın,

Uzun uzun yazmaya, anlamsız ve sayfayı doldurmaya gerek yok önemli ayrıntılarla devam edelim

Herşey bi mantık çerçevesinde yaratılmıştır ki bunu değiştirmen imkansızdır, her yanlışın bir doğrusu olduğu gibi, her doğrununda bir yanlışı vardır, sana mantığın bu yanlış duygularından kurtulup mutlu olabileceğin doğru duygular yükler Bunlar senin yaşam nedenlerin olur

O seni aramıyorsa üzülme, o seni düşünmüyorsa yine üzülme çünkü mantık tek başına seni ilk fırtınada yanlız bırakır, yanında duygularını kullan ve düşünceni mantığına kördüğümle bağlayıp, o beni düşünmüyor olabilir, belki aklında da olmayabilirim ama ben onun yüreğindeyim beynine girdiğimde beni unutabilir ama yüreğine girdiğimde artık çıkaramaz, bilir çünkü yürek yarası alacağını diyecek kadar cesaretinide ekleyeceksin

Bu konu üzerinde konuşulacak bi hayli söz var ama sözler kafi gelseydi aklımdakilerin hepsini yazardım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com