Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkisel, hazımsızlık, için, karın, tedaviler, şişliği

Karın Şişliği Hazımsızlık İçin Bitkisel Tedaviler.

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karın Şişliği Hazımsızlık İçin Bitkisel Tedaviler.



Özellikle kadınların en büyük derdi olan ve sadece bu yüzden bazı kyafetlerini raflara kaldıran kadınlar; hazımsızlık (karın şişliği) için uygulamadıkları yöntem kalmamıştır eminim…

Hazımsızlık, bir beslenme bozukluğunun işareti olduğu gibi; bir sindirim sistemi hastalığının da işareti olabilmektedir
Hazımsızlığın belirtilerini şöyle sıralayabiliriz:

• Midede dolgunluk hissi
• Midede ağrı ve yanma
• Karında şişlik, geğirme ve gaz çıkarma
• Kabızlık Nadir durumlarda ishal

Hazımsızlığın birinci sebebi, yiyeceklerin ağızda iyi çiğnenmemesidir Bir münakaşa ve ruhi gerginlik sırasında yenen yemeklerde, bolca hava yutulmakta; yiyecekler acele ile iyice parçalanmadan yenmekte, en önemlisi sinir sisteminin dengesi bozulduğundan ifrazat bezleri yeterince çalışmamaktadır

Öyle İse:
Ağzınıza aldığınız lokmayı iyice çiğnemeden yutmayınız Hazımsızlığın bir diğer sebebi, bol yağlı ve nişastalı (hamur işi) yemeklerI e beslenmedir Bunlar hazımı zor yiyecekler olup, mide ve barsaklarda fazla beklemektedirler Kabızlığın sebebi de bunların barsaklarda fazla beklemesidir “Barsak tembelliği” dediğimiz hastalığın ortaya çıkış sebebi de yine hazmı zor yiyeceklerle beslenmedir

Öyle İse:
• Yağlı ve un lu yemekleri tıka basa yemeyiniz
• Sofranızda mutlaka sebze yemeği ve yeşillik bulundurunuz
• Yemek sonunda mümkün mertebe unlu tatlılar yerine taze
meyve yeyiniz
• Salata ile yenen etli ve hamur işi yemeklerin hazmı daha kolayolduğundan, bilhassa akşam yemeklerinde salata bulundurunuz

Organik Hastalıklara Bağlı Hazımsızlık
• Yemeklerden hemen sonra veya bir saat içinde ortaya çıkan hazımsızlık belirtileri, safra kesesi yetmezliği, gastrit, mide ülseri ve kanseri gibi hastalıkların işareti olabilir

• Yemeklerden birkaç saat sonra gelişen rahatsızlıklar oniki parmak barsağı ülserini ve pankreas yetmezliğini düşündürür

• Geceleri ortaya çıkan hazım şikayetlerinde ve arka üstü yatıldığı zaman kendisini gösteren mide ağrılarında ise pankreas kanseri veya mide fltığı şüphesini kuvvetlendirir

• Kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği (üremi), akciğer veremi ve her türlü kanser vakalarında da hazımsızlık şikayetleri görülebilir Ne Yapmalı

• Hazımsızlıktan şikayet eden kimse, beslenmesine dikkat ettiği halde rahatsızlıkları devam ediyor ise; mutlaka bir doktora muayene olmalı, gerekirse teşhis için film çektirmeli ve testler yaptırmalıdır

• Eğer muayene neticesinde hazımsızlığın fazla mide salgısından kaynaklandığı tesbit edilirse; buna “asitli dispepsi” adı verilmektedir Yemeklerden bir iki saat sonra midede ağrı, yanma, kazıntı ve basınç şeklinde kendisini belli eder Ekşi geğirmeler, ağız ve boğazdan gelen gazlardan dolayı yanmalar, bazan de ekşi ku smalar fazla mide asitini işaret ederler Tedavi, mide asitini artıran yemeklerden uzak durmaya yöneliktir Tuzlu, şekerli, baharatlı yemekler, et konserveleri, kızartmalar, çay, kahve, sigara ve alkol, çiğ soğan bunların başında gelmektedir Et, yumurta, taze peynir, süt gibi proteinli yiyeceklerle tuzsuz ve az yağlı yemekler perhiz için faydalı gıdalar cinsindendir

• Muayene neticesinde hazımsızlığın sebebi yetersiz mide salgısından kaynaklandığı tesbit edilirse, buna “asitsiz dispepsi” adı verilmektedir Yemeklerden sonra bir-iki saat müddetle mide de ağırlık hissi duyulur İshal ateş nöbetleri ve başağrısı görülebilir Dışkı çok pis kokar

Asitsiz dispepsi’ de iyi pişirilmek şartı ile her türlü et verilebilir Yumurta, rafadan, tavada pişmiş veya çorba içinde yenebilir Çorba yağsız ve bol tuzlu olmalıdır çay, kahve, baharat serbesttir Ekmek, tercihen bayat ve kızarmış halde yenmelidir Beden hareketleri, kısa yürüyüşler ve temiz hava da çok faydalıdır

1-Limon, bal, su

Bir çay bardağı sıcak suya 2 çorba kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı süzme bal konur Karıştırılıp, yemekten sonra içilir

2-Anason, bal, su

Bir su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı anason konur 10 dakika bekletildikten sonra süzülür Üzerine bir kahve kaşığı süzme bal ilave edilerek yemekten sonra içilir

3 -Adaçayı, papatya, su

Dört bardak suya 1 çorba kaşığı adaçayı ve 1 tatlı kaşığı kuru papatya konur Kaynatılıp, süzülür Günde 3 kere birer çay bardağı yudum yudum içilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.