Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evrâdi, fethiye

Evrad-İ Fethiye

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evrad-İ Fethiye

Hazret-i Emir Seyyid Ali Hemedanî söyle anlattı :
Bin dört yüz (1400) evliya ile karşılaşma ve buluşma nasib oldu Hemen her birine sordum :
Mana yolunda velayet kapısının açılması nasıl müyesser oldu? Hemen her birinden şu şekilde bir cevap geldi :
— Bizler, bu velayet derecesine, bu güzel Fethiye Virdini devamlı okumak, onu hiç bırakmamak sebebi ile bulduğumuzu bulduk
Hazret-i Emir Seyyid Ali şöyle anlattı :
— Bir gönül birliği içindeydim Mekke-i Mükerreme'de Harem-i Şerif içinde murakabe halindeydim O anda, Resulüllah efendimiz hazır oldu; —Allah ona salât ve selâm eylesin— Şöyle Buyurdu :
— Ey benim oğlum, bu Fethiye Virdini oku :
Bu emir üzerine, hemen Hızır aleyhisselâm hazır öldü Elimi eline aldı, Mekke-i Mükeıreme'nin Batha vadisine doğru yürüdü Orada bana Fethiye Virdini öğretti Hızır aleyhisselâm bana bu Fethiye Virdini öğretince; kumlar, çöl, yapraklar, ağaçlar, melekler, semalar tümden hükmüme girdi Melekût, ceberut âlemi çeşitleri hep bana açıldılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com