Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, kuran’in, tutacak, yerini

Kuran’İn Yerini Tutacak Dualar :

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuran’İn Yerini Tutacak Dualar :

Abdullah b Ebu Evfa’nın (Allah ondan razı olsun) anlattığına göre; bir gün bir bedevi, Peygamberimize (Salat ve Selam Üzerine Olsun) gelerek

“Ya Rasulallah, bana Kuran’ın yerini tutacak bazı dualar öğret, çünkü ben Kuran’ı ezbere bilmiyorum” dedi

Peygamberimizde ona

- O halde “Subhanallahi Vel-Hamdüllillahi vela ilahe illallahu vallahu Ekber Vela havle vela kuvvete illa billahil-Aliyyil-Azim
-
(Allah Sübhan’dır Hamd, Allah’a mahsustur Allah’tan başka ilah yoktur Güç ve Kuvvet Yüce Azim olan Allah’a mahsustur) de

Buyurdu Bedevi, Peygamberimizin kendisine öğrettiği bu zikirleri beş parmağı ile sayarak belledi ve arkasından sevinç içinde çekip gitti

Fakat az sonra yine geri dönerek, Peygamberimize :
“Ya Rasulallah, bu tesbihler Rabbim için, peki kendim için bana bir şey öğretmeyecek misin?” dedi

Peygamberimiz de ona ;

- “Kendin için de , “Allahümmağfirli, verhamni, vehdini, verzukni ve afini”
(Allah’ım , beni bağışla! Bana merhamet eyle Bana rızık ver Bana afiyet ihsan eyle ) diye dua et” buyurdu

Bedevi bu duanın kelimelerini de diğer elinin parmakları ile sayıp belledikten sonra çekip gitti Peygamberimiz onun arkasından; “Bedevi iki elinin parmaklarını hayırla doldurdu O dediğini yapacak cinsten bir adamdır” Buyurdu

Bedevinin; “Bana Kuran’ın yerini tutacak bazı dualar öğret” şeklindeki sözü şu demektir: Eğer insan Kuran’ın namazda okunacak kadarını ezbere biliyorsa bu kadarını bilmesi şarttır Eğer insan Kuran’ın sadece bu kadarını bilir daha fazlasını bilmez de bu duaları okuduğu takdirde bu sayede Kuran okumanın sevabını kazanması umulabilir

ALINTI DEĞİLDİR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com