Kimse Zarar Veremez |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimse Zarar VeremezEban’ın anlattığına göre Haccac bir defasında Enes b Malik’e kızdı ve kendisine;-Eğer halife Abdülmelik’in seninle ilgisi yazısı olmasaydı, sana şöyle şöyle yapardım” dedi Enes de ona,- O dediğini bana yapamazdın “ diye cevap verdi Haccas - Dediğimi yapmama ne engel olabilir? “ diye sorunca Enes Ona ; - Peygamberimizin bana öğretmiş olduğu ve her akşam ve sabah yaptığım birkaç dua “ diye cevap verdi ![]() Haccac Enes’e : O duaları bana da öğret” dedi Enes Haccasın bu isteğini reddetti Haccacın ısrar etmesine rağmen Enes onun isteğini yine geri çevirdi![]() Fakat bu olayı anlatan Eban diyorki; Son hastalığı sırasında Enes’e o duaların ne olduğunu sordum Bana şeyle cevap verdi ![]() - Üç kere şu duaları oku : Bismillahi ala nefsi ve dini Bismillahi ala ehli ve mali ve veledi Bismillahi ala külli ma a’tani Rabbi Allah Allah Allahu Rabbi La uşriku bihi şey’en![]() Allahu Ekber , Allahu Ekber, Allahu Ekberu ve e’azzu ve ecellü mimma ehafu ve ahzer Allahümme inni e’uzü bike min şerri nefsi ve min şerri şeytanın marid Ve min şerri külli cebbarin anid![]() Feintevellev Fe gul hasbiyallahu la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbul Arşıl Azim Azze caruke ve celle senauke vela ilahe gayruke”ALINTI DEĞİLDİR |
|
|
|