Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayetlerinden, dua, güzel, kurandan, oluşan

Kuran'dan Ayetlerinden Oluşan En Güzel Dua...

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'dan Ayetlerinden Oluşan En Güzel Dua...

Taha 114
Gerçek hükümdar olan Allah yücedir Sana vahyedilmesi tamamlanmadan önce Kur’an’ı okumakta acele etme “Rabbim! İlmimi arttır” de (114 Süredir)

Bismillahirrahmanirrahim

Alemlerin ve Bütün Yaratılmışların hükümdarı olan Allahım seni tenzih ederim en güzel övgülerin en büyüğü sana olsun, sana dua edip de hiç hüsrana uğramadım
Şeytanların ve ona yardımcı olanların kışkırtmalarından sana sığınırım Ve onların huzurumda bulunmalarından ve yarattığın varlıkların zararlarından sana sığınırım

Rabbim! Bağışla, merhamet et Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın Muhakkak ki; benim dualarım namazım, kurbanım, ibadetlerim hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi Allah içindir

Rabbim beni sıdk ile dahil et ve beni sıdk ile çıkar Ve bana senin katından (gizli ilminden) bir yardımcı sultan kıl
Hak geldi, bâtıl zail oldu yok oldu Muhakkak ki bâtıl yok olmaya mahkûmdur

Rabbim muhakkak ki ben, bana hayır olarak indirdiğin herşeye muhtacım Rabbim taktir ettiğin şekilde ömür kısa bu yüzdendir ki sen benim ilmimi imanımı anlayışımı hikmetimi rızkımı sana olan yakınlığımı ve şükrümü ve bana olan nimetini ve nurunu en hızlı ve en güzel şekilde sıddık üzerine tamam olana dek artır ve koru Herşeyin en doğrusunu bilen Allah'ım yanlışlarımı en güzeliyle düzelt

Muhakkak ki ben, Alemlerin ve Bütün Yaratılmışların Rabbi olan Allah'a tevekkül ettim Yürüyen hiçbir canlı mahlûk (dabbe) yoktur ki; O (Allahû Tealâ), onun perçeminden tutmuş (O'nun kontrolü altında) olmasın Muhakkak ki benim Rabbim, Sıratı Mustakîm üzeredir (Sıratı Mustakîm'in kontrolü Allah'tadır) ben ona inandım ve güvendim o azim arşın rabbidir Rabbim azabından merhametine yoksunluktan zenginliğine acizlikten üstünlüğüne sığınırım ben varsam seninle varım Övgü çocuk edinmeyen (Zaafı Bulunmayan) egemenliğinde ortağı bulunmayan zelil olmadığı için herhangi bir yardımcıyada ihtiyacı olmayan Alemlerin Rabbi olan Allah içindir Elhamdülillahi Rabbil Alemin

Amon-Ra(Amin) yok Dileyebildiysek Hamd edelim

Süre ve Ayetler
Tevbe 129
Kassas 84
Furkan 30
Hüd 56
Enam 162
İsra 80 - 81 111
Mü'min 97 98 118
Taha 114
Ve Bazı bir kaç ayetten yapılarak eklenmiştir
Allah'ı tanıyarak içten gelerek Dua ettiğinizde hayatınızda öyle değişmeler oluyor ki yaşayın ve görün derim

Selametle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com