![]() |
Ruhani Amellerin Hatimesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ruhani Amellerin Hatimesi1) Herhangi bir amele baslamadan önce emrindeki Mülükül ardiyyeden, yardımcılardan ve huddamlardan kendini çok iyi koruman gerekir ![]() koruyucu dualardan biriside şudur ![]() ? Bismillâhirrahmânirrahîm ![]() hısnillezî esâsühü lâ ilâhe illallâhü ve bâbühü muhammedin rasûlullâhi ve hîtânüh ![]() kavlen mir rabbir rahîm ![]() ![]() beyni yedeyhi ve min halfihiyahfezû- nehü min emrillâh ![]() Hemtâ lemtâ enelesedü hümey şerdi sehmî neffiz bi fadli Bismillâhirrahmânirrahîm ![]() ![]() Allâhüs samed lem yelid ve lem yûled ![]() lehü küfüven ehad ![]() ![]() şerri mâ halak ![]() ![]() min şerrin neffâsâti fil ukad ![]() hased ![]() min şerril vesvâsil hannâs ![]() sudûrinnâs ![]() ![]() bil hayyül kayyûmüllezî lâ yemûtü ebeden ve defa'tü annis sûe vel ezâ bi elfi elfi lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm ![]() muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim ![]() 2) Bir amel yapıpta gerçeklesmesi gecikti ise kasemini veya azimetini okuduktan sonra sunu dersin: ? Accil eyyühel hâdim ![]() zecertüke bi za'nefin nüsûr ![]() 3) Mekanın ummarını sarf etmek: Amel yapmak istedigin yerde ilk önce sarfı ummar yapman gerekir ![]() Amel yapmak istedigin yerde ilk önce sarfı umar yapman gerekir ![]() amelden bir netice alamaz ve hiçbir faydasınıda göremezsin ![]() Bu fennin alimleri birçok çesitli dualar ve yollar göstermislerdir ![]() ![]() kagıd üzerine yazıp, bulundugun mekanın duvarına asarsın ![]() üzerine asarsın ![]() Hâzal kitâbi min ındi muhammedir rasûlullâhi sallallâhü aleyhi ve selem ![]() mekâni minel ummâri vez zuvâr ![]() inne lenâ ve leküm fil hakki sinetün fein künte eyyühel âmiru âsikan mûlian ev fâciran muktehımen ev zâımen hakan mübtilen hâzâ kitâbüllâhi yentıku aleyküm bil hakki innâ künnâ nestensihu mâ küntüm ta!melûn ![]() temkerûn ütrukû sâhibı kitâbî hâzâ ven talakû ilâ abedetil evsân ![]() ilâhe illâ hüve küllü şeyin hâlikun illâ vechehü lehül hukmü ve ileyhi turceûn ![]() ![]() sîn kâf teferraka a'da ullâhi ve beleğat huccetullâh ![]() Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm ![]() Feseyekfîkehümullâhi ve hüves semîul alîm ![]() sallallâhü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim ![]() 4) Vesveseyi sarf etmek ![]() mesgul olmamak gerekir ![]() yudum sekerli su içer ve himmetini toplarsın ![]() topladıktan sonra ameline baslarsın ![]() olmazsa ameline devam edersin ![]() vesveseyi sarf etmek için yedi (7) defa söyle dersin: İstecertü bi rasûlullâhü sallallâhü aleyhi ve selem ![]() Daha sonra vesvese gidene kadar Salavati serife getirirsin ![]() avuç içini kalbine koyup yedi (7) defa söyle dersin: Sübhânel melikül kuddûsül hallâkul feâlü in yeşe'yüzhibküm ve ye'ti bi halkin cedîd ![]() zâlike alallâhi bi azîz ![]() Bunun ardından da yedi (7) defa Nas suresini okursun ![]() ameline devam edersin ![]() Allah seni ve beni başarılara ulaştırsın! |
![]() |
![]() |
|