Herhangi Bir Musibet İle Karşılaştığınızda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Herhangi Bir Musibet İle KarşılaştığınızdaÇok kıymetli Din kardeşlerim, Allah'u Teala'yı ve O'na döndürüleceğimizi unutmamak için sizleri hergün en az bir defa Kelime-i İstirca okumaya davet ediyorum Ayrıca Herhangi bir musibet ile karşılatığınızda da ![]() ![]() ![]() " İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun " deyin ve ardından şöyle dua edin ![]() ![]() "Ya Rabbim bana benden aldığından daha hayırlısını nasip et" Mumin Başına bir musibet geldiğinde "İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun" (Kelime-i istirca) demeli ![]() Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa s a v'in hanımlarından Ümmü Seleme Validemiz sahabe-i ikram'dan olan eşini kaybettiğinde eşinden öğrenmiş olduğu bu duayı etti ve "Benim eşim zaten sahabe-i ikramdandı ve çok hayırlı bir kişiydi Ondan daha hayırlısı kim olabilir ki ?" diye içinden de geçirdi İddet süresi dolduğunda ise Peygamber Efendimiz s a v kendilerine izdivaç teklifinde bulundu![]() Hz Ömer r a bir gün ayakkabısının bağını kaybetmiş bulamıyordu Buna sebeple " İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun " diye dua etti Bunu duyan ve yakınında bulunan sahabe-i ikram efendilerimiz " Buna da mı İstirca Ya Ömer!" dediler Bunun üzerine Hz Ömer r a " Evet bunada istirca![]() ![]() Müminin hoşuna gitmeyen herşey musibettir" dediler![]() Gercekten denemisimdir arkadaslar ornek : Sabah ise gidecegim trenle gec kalmak uzereyim ve her bu duayi okudugumda onumde dikiliyor rahatcana huzurla binip erkenden isime variyorum Rabbim simdikten sizlerinde dualarini kabul isinizi kolaylastirsin amin---Ecmain |
|
|
|