İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin Dua |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin DuaArkadaşlar bu verdiğim duayı babam yıllardır tecrübe eder ve her seferinede faydalanmıştır Yıllar evvel bu duayı önerdiği biri ceza evinden çıkmış Birçok devlet makamlarındaki işleri için okumuş ve hepside leyhine sonuçlanmış Bir kardeşinde isteği üzerine paylaşıyorum Oldukca faydalı bir duadır Allahın izniyle![]() Allahümm ensurna alel adâi bi hurmetil enbiyai vel mürselin ve bi hürmeti ıbadikel fukarai vel muhacirin ![]() anlamı: Allahım! Nebi ve Rasuller hürmetine, fakir ve muhacir kulların hürmetine bizi düşmanlara karşı muzaffer eyle ![]() ![]() Sayısı yoktur Herhangi bir iş için biryere gittiğinizde birkaç kez inanarak okursanız oradaki sizinle muhattab her kim olursa olsun sizin isteğiniz yönünde karar verir ve işiniz olumlu sonuçlanır inşallah![]() dua ile () |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin Duanokia-6600 Nickli Üyeden Alıntı Arkadaşlar bu verdiğim duayı babam yıllardır tecrübe eder ve her seferinede faydalanmıştır Yıllar evvel bu duayı önerdiği biri ceza evinden çıkmış Birçok devlet makamlarındaki işleri için okumuş ve hepside leyhine sonuçlanmış Bir kardeşinde isteği üzerine paylaşıyorum Oldukca faydalı bir duadır Allahın izniyle![]() Allahümm ensurna alel adâi bi hurmetil enbiyai vel mürselin ve bi hürmeti ıbadikel fukarai vel muhacirin ![]() anlamı: Allahım! Nebi ve Rasuller hürmetine, fakir ve muhacir kulların hürmetine bizi düşmanlara karşı muzaffer eyle ![]() ![]() Sayısı yoktur Herhangi bir iş için biryere gittiğinizde birkaç kez inanarak okursanız oradaki sizinle muhattab her kim olursa olsun sizin isteğiniz yönünde karar verir ve işiniz olumlu sonuçlanır inşallah![]() dua ile (alıntı) duanın dgoru okunması lazım duzeltıyurm izninizle Allahumme (Arapça da "ü" harfi yada sesi yoktur) unsurna alaa el aadai bi hurmeti enbiyai vel murseliin ve bi hurmeti ibadikel fukarai vel muhaaciriin Arapçada ü harfi yoktur dileyen bir arap arakdas bulup sorablir Dat harfinin "z " olarak okunması ( orjinali : daabit biz iise zaabit yapmısız) osmanlının araplara hediyesidir ve kesnlikle dat harfini z olarak okumayınız
|
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin Duaemre nisan Nickli Üyeden Alıntıduanın dgoru okunması lazım duzeltıyurm izninizle Allahumme (Arapça da "ü" harfi yoktur) unsurna alaa el aadai bi hurmeti enbiyai vel murseliin ve bi hurmeti ibadikel fukarai vel muhaaciriin Arapçada ü harfi yoktur dileyen bir arap arakdas bulup sorablir Dat harfinin "z " olarak okunması ( orjinali : daabit biz iise zaabit yapmısız) osmanlının araplara hediyesidir ve kesnlikle dat harfini z olarak okumayınız![]() Arkadasim ü harf degil harekenin harfe verdigi sestir ![]() Arap harfleri okunurken 3 tane harekeden yararlanilir Üstün,esre,ötreInce hafrlerde ötre ü ye yakin okunur (ama Ayin söyler gibi degil)ve hakeza diger harekelerde ince ve kalin harflerde degisik seslerde okunur vesselam
|
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin Duadedigini anlıyorum ama harekelerde de ü sesi yoktur kesinlikle yoktur Ben yurtdısında bulundum ve Arapçam cok iyidir ayrıca arapça öğretmeniyim Halen de bir ünv de öğretmenlik yapıyorummesela Türkçe konusan veya öğrenen hicbir Arab"a "çünkü" dedirtemezsiniz yada "bütün" onların en buyuk dertlerinden biride ü sesi onlar "Çünkü" yerine "çunku" bütün yerine "butun" derler ve buna benzer örnekler coktur
|
|
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin Duaemre nisan Nickli Üyeden Alıntıdedigini anlıyorum ama harekelerde de ü sesi yoktur kesinlikle yoktur Ben yurtdısında bulundum ve Arapçam cok iyidir ayrıca arapça öğretmeniyim Halen de bir ünv de öğretmenlik yapıyorumAllah muvaffak etsin kardesim ben zaten ü sesi vardir demedim,ama ince harflerde biraz ü sesine yakin okumamiz lazim dedim ![]() Zira elif harfinin üstüne ötre geldigi zaman ona u sesi verirsek bu defa ayin harfi gibi ses verir mesela maun suresinde yüraûne ve yemneunel meun diyerek okumaliyiz Yani tam u degil tamda ü degil![]() Zaten belli zamandan sonra insan okuyarak bunu elde edbiliyor ![]() Memnun oldum Allah vazifenizi bihakkin yapmanbizi nasip eylesin,Kandiliniz mübarek olsun
|
|
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin Duaorenkayali Nickli Üyeden Alıntı Allah muvaffak etsin kardesim ben zaten ü sesi vardir demedim,ama ince harflerde biraz ü sesine yakin okumamiz lazim dedim ![]() Zira elif harfinin üstüne ötre geldigi zaman ona u sesi verirsek bu defa ayin harfi gibi ses verir mesela maun suresinde yüraûne ve yemneunel meun diyerek okumaliyiz Yani tam u degil tamda ü degil![]() Zaten belli zamandan sonra insan okuyarak bunu elde edbiliyor ![]() Memnun oldum Allah vazifenizi bihakkin yapmanbizi nasip eylesin,Kandiliniz mübarek olsun ![]() Sevgili kardeşim elif ve Ayn cok farklı biri düz soylenır biri gırtlaktan yani dogru okunursa karısmaz ![]() tesekkur ederim iyiniyetlerinizicin İyi kandiller
|
|
|
|