Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mürekkebi, safran

Safran Mürekkebi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Safran Mürekkebi

havas ve bazı özel uygulamalarda safran mürekkebi kullanıldığı için bunu bilmeyen ve nasıl yapacağını özelden mesaj atarak öğrenmek istiyen arkadaşlarımızın çokluğu nedeniyle böyle bir konuyu açmayı uygun gördüm yanlışlarım olursa ilgili mod arkadaşlar ekleme yapabilir
safran mürekkebi hazır satılmıyor zamanında çok aradım safranında birçok çeşidi var bize yakın yetşitirilen safranbolu safranı en kalitelisi ama çok pahalı kilosu nerdeyse 10000 ytl ye yakın altın gibi bişey zaten çok azaldı yetiştiren insanlarda bunun muadili olan iran safranıda fena değil oda küçük bilezik kutusu gibi bişeyde 8ytl ye falan satılıyo iş görür
safran bitkisini gül suyunun içinde bir müddet bekleteceksiniz çok güzel bir renk alıyo sonra misk denilen siyah bir toz var oda aktarlarda küçük parfüm şisesi gibi bişeyde satılıyo burda 5 ytl ist gittiğimde 15 ytl ye aldım ama üstüne dökünce suyun üzerinde yüzüyo çok zor ezmek istediğin kıvama gelene kadar ekleme yaparsın hazırladıktan sonra yazcağın kalemle divit veya kendi yaptığın bişey kağıda çiz ve biraz bekle ilk yazdığında gerçek rengini göremezsi kuruyunca çıkıyor ben bu şekilde hazırlıyorum umarım merak eden arkadaşlara faydam olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com