Mercimekli Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Tavuk TarifiMalzemeler : 1 adet tavuk 1 5 bardak yeşil mercimek 1/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 tane irice doğranmış soğan 1 çay kaşığı biberiye 4 çorba kaşığı un 8 çorba kaşığı margarin 2 bardak süt nane karabiber,tuz 6 kişilik Yapılışı : Tavuk, tuz, karabiber (taze karabiber kullanılırsa 1-2 tane yeterli olacaktır ) ve 5 bardak suyu bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin Pişince suyunu süzün Soğuduktan sonra derisini yüzüp, kemiklerini çıkararak, ince ve uzun parçalar halinde dilimleyin![]() Mercimekleri 3 bardak su ile 15-20 dakika kısık ateşte pişirin, süzün 2 çorba kaşığı margarini eritip, soğanı da ekleyerek hafifçe kavurun Soğanların olduğu tencereye mercimekleri, tuzu, biberi ve 1 buçuk bardak tavuk suyunu ekleyin, kapağı kapatın ve orta sıcaklıkta mercimekler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin Mercimeği ve tavukları, yağladığınız sıcağa dayanıklı bir kaba kaba boşaltın Başka bir kapta 5 çorba kaşığı margarini eritin Un ekleyip, hafif ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pembeleştirin Sütü ekleyin Karışımı koyu kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin Peynirin yarısını ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın Karabiber, ve biberiye katın Sosun koyuluğunu tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz![]() Sosu ve kalan peyniri, tavuk ve mercimeklerin üzerine dökün 30 dakika 180ºC'deki fırında pişirip, servis yapın![]() |
|
|
|