Şeftali Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Reçeli TarifiMalzemeler : 1Kg sert şeftali 1Kg toz şeker 1Adet limon limonun suyu 1 Tatlı kaşığı vanilya Yapılışı : Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın İnce ince dilimleyin Derin bir tencereye toz şekeri koyun Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın ![]() Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın![]() Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın![]() NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır ![]() |
|
|
|