![]() |
Kalkan Haşlama Hollandez Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan Haşlama Hollandez TarifiMalzemeler : 4 kişi için 8 dilim kalkan balığı ½ su bardağı süt 1 çorba kaşığı tuz 10 su bardağı su Sos için: 10 adet ezilmiş tane karabiber 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı sirke 2 çorba kaşığı su 4 yumurta sarısı 500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı ¼ tatlı kaşığı tuz ½ limonun suyu Yapılışı : Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|