Lezzet Sırları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzet Sırlarıkarnım acıktı walla arkadaşlar ÇÖREKOTU: Pişirmeden önce çöreklerin, ekmeklerin üzerine serpilir, hoş bir görüntü ve lezzet verir KİŞNİŞ: Bazı soğanlı yemeklerde, ekmeklere, bisküvilere ve meyve kompostolarına arzuya göre katılabilir ![]() MAYDANOZ: Tatlılar hariç, her türlü yemeğe istenilen miktarda konulabilir Yaprakları bol miktarda C vitamini taşır![]() FESLEĞEN: Çorba, domatesli soslar, kuzu, dana, balıketleri, lahanalı yemekler ve yeşil salatalara lezzet vermek için kullanılır ![]() TERE: Genellikle çiğ olarak salatalara katılır Kendine özgü hoş bir lezzeti vardır İştah açar ve hazmı kolaylaştırır![]() YENİBAHAR: Bazı sıvıyağ ile hazırlanan dolmalarda ve sıcak yemeklerde orzuya göre kullanılır ![]() SUSAM: Özellikle hamur işleri ve tatlılarda kullanılır Hem görünümü güzelleştirir hem de lezzet katarKIRMIZIBİBER: Her türlü yemeğe tat ve renk verir Acı ve taze biberler kurutularak hazırlanır Arzuya göre kullanılır![]() ZENCEFİL: Özel soslu yemeklere lezzet katması için kullanılır Hoş bir tat ve koku katar![]() ASPİR: Bazı pilav, sebze ve salata çeşitlerinde kullanılır Değişik bir lezzet ve kokuya sahiptir![]() |
|
|
|