![]() |
Brezilya Usulü Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Usulü Pilav TarifiMalzemeler : 250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinç 1 tatlıkaşğı salça 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 çorbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı ya da margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz Yapılışı : Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın ![]() Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın ![]() ![]() Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|