Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav2, tarifi

İç Pilav-2- Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Pilav-2- Tarifi









Malzemeler :



2 bardak pirinç
1 baş soğan
10 adet tavuk ciğeri
Dolmalık fıstık, üzüm, yenibahar
3 kaşık tereyağı
Yeterince tuz, karabiber


Yapılışı :



Bir tencerede yağ eritilir İnce doğranmış soğan, yıkanıp ufak parçalara ayrılmış tavuk ciğeri ve dolmalık fıstık hafifçe çevrilir Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir 1-2 dakika tüm malzeme tahta bir kaşıkla çevrilir Üzerine üzümler ve 2,5 su bardağı su ilave edilir Yemek suyunu çekinceye kadar pişirilir Piştikten sonra üzerine bir havlu örtülerek kapak kapatılır, pilavın demlenmesi sağlanır Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.