Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, risotto, tarifi

Piliç Risotto Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Risotto Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 3 ? 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kereviz
• 1 adet soğan, doğranmış
• 1 adet havuç, rendelenmiş
• 6 adet derisiz ve kemiksiz piliç göğsü, doğranmış
• 7 yemek kaşığı beyaz şarap
• 375 gr soyulmuş ve ezilmiş domates
• 300 ml sıcak tavuk suyu
• 500 gr Arborio veya Risotto pirinci
• 75 gr tereyağı
• 75 gr Parmıcan peyniri, rendelenmiş
• Tuz ve karabiber







Tarif
Geniş bir kapta yağı kızdırın, sebzeleri ekleyin ve hafifçe renklenene kadar kızartın Piliç etini ekleyip 5 dakika daha kızartın, sürekli karıştırırken şarabı ekleyin ve buğulanana kadar kaynatın Domates, tuz ve karabiberi ilave edin, kapağını kapatıp buğulanana kadar kaynatın Eğer tam pişmemişse, piliç suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz Daha sonra pirinçleri karıştırıp, tavuk suyunun geri kalanını da ekleyek, 20-25 dakika daha düşük ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin Gerekirse nemlendirmek için bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz Piliç Risotto?yu ateşin üzerinden alın, tereyağı ve peyniri ekleyip karıştırın Gerekirse baharat ilave edin ve hemen servisini yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.