07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Risotto Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 3 ? 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kereviz
• 1 adet soğan, doğranmış
• 1 adet havuç, rendelenmiş
• 6 adet derisiz ve kemiksiz piliç göğsü, doğranmış
• 7 yemek kaşığı beyaz şarap
• 375 gr soyulmuş ve ezilmiş domates
• 300 ml sıcak tavuk suyu
• 500 gr Arborio veya Risotto pirinci
• 75 gr tereyağı
• 75 gr Parmıcan peyniri, rendelenmiş
• Tuz ve karabiber
Tarif
Geniş bir kapta yağı kızdırın, sebzeleri ekleyin ve hafifçe renklenene kadar kızartın Piliç etini ekleyip 5 dakika daha kızartın, sürekli karıştırırken şarabı ekleyin ve buğulanana kadar kaynatın Domates, tuz ve karabiberi ilave edin, kapağını kapatıp buğulanana kadar kaynatın Eğer tam pişmemişse, piliç suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz Daha sonra pirinçleri karıştırıp, tavuk suyunun geri kalanını da ekleyek, 20-25 dakika daha düşük ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin Gerekirse nemlendirmek için bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz Piliç Risotto?yu ateşin üzerinden alın, tereyağı ve peyniri ekleyip karıştırın Gerekirse baharat ilave edin ve hemen servisini yapın
|
|
|