Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kuru, patlıcan, tarifi

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
• 200 gr yeşil mercimek
• 100 gr iri bulgur
• 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
• 1 çay bardağı nar ekşisi
• 4 diş dövülmüş sarımsak
• 100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz)
• 1 çorba kaşığı nane
• Karabiber
• Tuz







Tarif
Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin
Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir) Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.