Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, tarifi, şakşuka

Etli Şakşuka Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Şakşuka Tarifi









Malzemeler :



1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et
6-7 adet dolmalık biber
2 adet acı sivri biber
2-3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
kibrit kutusu kadar margarin
tuz, karabiber
4-5 adet yumurta



Yapılışı :



Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz kavurun Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün Domatesleri yemeklik doğrayın Arzuya göre acı biberleri de doğrayın Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın Yumurtalar pişince servis yapın

Afiyet olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.