![]() |
Mantarlı Tortiglioni Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Tortiglioni Tarifi[/b] Malzemeler • Tortiglioni 350 g • Saf zeytinyağı 3 yemek kaşığı • Tereyağı 60 g • Havuç 1 adet • Kereviz 1 adet • Biberiye 1 dal • Porçini mantarı 200 g • Soğan 1 adet • Sebze suyu 2 yemek kaşığı • Sarımsak 1 diş • Lahana 150 g • Taze çekilmiş karabiber zevke göre • Tuz zevke göre Tarif Lahanayı ince şeritler halinde doğrayınız, tuzlu suda birkaç dakika haşlayınız ![]() Doğranmış havucu, kerevizi ve soğanı yağda pembeleştiriniz ![]() ![]() 2 yemek kaşığı sebze suyunu (yoksa normal su) koyunuz ve lahana yumuşayana kadar kaynatınız ![]() ![]() Tortiglioni?yi tuzlu bol suda pişiriniz, hafif diriyken süzüp, bütün diş sarımsak ve biberiye yaprakları katılmış sosu üstüne dökünüz ![]() |
![]() |
![]() |
|