Zabaglione Soslu Taze Meyveler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zabaglione Soslu Taze MeyvelerMalzemeler: 300 gr çilek 300 gr frambuaz taze veya donuk 3 adet yumurta sarısı 85 gr toz şeker 60 ml beyaz şarap 90 ml krema çırpılmış Servisi İçin: 5-6 adet nane yaprağı veya filizi (taze), 120 gr pudra şekeri Kullanılacak Malzemeler: 4 adet alüminyum sufle kabı Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: 4 ufak ramekin veya pyrexin içine yarıya gelecek kadar yıkanmış, temizlenmiş ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin Bir tencerenin yarısına kadar su koyun ve kaynaması için bırakın Kaynamaya başlar başlamaz altını kısın Bir kasenin içine yumurta sarılarını, şekeri ve şarabı koyun ve ateşin üzerindeki suyun buharının üzerinde malzemeleri çırpmaya başlayın ![]() Kasenin sıcak suyla doğrudan temas etmemesine dikkat edin Hızlı hızlı çırpmaya devam edin Sabayon sosu ?köpüklenip kabarmaya başladığı zaman ateşten alın ve 2-3 dakika soğumaya bırakın![]() Bu arada makinada kremayı çırpın ve sabayon sos ile hava kabarcıklarını bozmayacak bir şekilde karıştırın Tek kişilik meyve dolu kapların içine sosu ekleyin, buzdolabına koyun en az 1 saat dondurun Bir ufak tabağın içine kaseleri oturtun, bir yanını nane ile süsleyin ve tabağın etrafına pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis yapın![]() |
|
|
|