Cevizli Erişte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Erişte Tarifi[/b] Malzemeler • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz • 1 paket yumurtalı erişte (400 ? 500 gr ) • 1 adet orta boy soğan • 3 adet orta boy havuç • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 kutu labne peyniri • 1/2 demet maydanoz • Tuz, karabiber Tarif Erişteyi tuzlu kaynar suda 8 - 10 haşlayıp, suyunu süzün Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ![]() Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun Havucu ilave edin Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın![]() |
|
|
|