Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav Tarifi[/b] Malzemeler • 2 su bardağı ğirinç • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1 adet kuru soğan • 4 yemek kaşığı Antep fıstığı • 6 yemek kaşığı badem • 2,5 su bardağıtavuk suyu (veya su) • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 3 yemek kaşığı kuş üzümü • 1 yemek kaşığı yenibahar • 3/4 demet dereotu • Tuz • Karabiber Tarif 3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci yatırın ve su soğuyuncaya kadar bekletin Su soğuyunca pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün![]() Soğanları soyup ince ince kıyın Dereotunu kıyın Fıstık ve bademi 1 5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın ve kabuklarını soyun![]() Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ve bademi koyup 5 dakika pembeleştirin Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha çevirin Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuru üzümü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç, suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin![]() |
|
|
|