07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Bohça
Malzemeler:
150 g soğuk margarin
Yarım su bardağı un
Hamur için: 3 su bardağı un, 1 poşet Dr Oetker Instant Maya, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta, 30 g margarin, 1 çay kaşığı sirke, 1 çay bardağı maden suyu
İç malzeme: Yarım su bardağı peynir rendesi
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Pişirme Süresi:
20 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Margarinli karışım: Margarini yarım su bardağı un ile iyice yoğurun ve buzdolabına koyun
Hamur: 3 su bardağı unu maya ile karıştırın Üzerine tuz, yumurta, margarin, sirke ve maden suyunu ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin
Sürenin sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açın Unlu margarin karışımını buzdolabından çıkartıp açtığınız hamurun ortasına koyun Hamuru bohça gibi dörde katlayıp margarinin dışarıya çıkmamasına dikkat ederek merdane ile 1 cm kalınlığında açıp buzdolabında 20 dakika bekletin Dinlenmiş hamuru tekrar dörde katlayıp 1 cm kalınlığında açarak tekrar 20 dakika buzdolabında bekletin Son turda da çıkan hamuru dörde katladıktan sonra bu kez 0,5 cm kalınlığında açın 5 cm boyutlarında kareler kesin Ortalarına peynir koyun ve dört köşesini birleştirip bastırarak yapıştırın Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp bekletmeden fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin
|
|
|