![]() |
Zeytinyağlı Havuç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Havuç Tarifi[/b] Malzemeler ? 5 adet orta boy havuç ? 5?6 yemek kaşığı sıvıyağı ? 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak) ? 5?6 diş sarmısak ? 1 tatlı kaşığı un ? Yarım limonun suyu ? 2 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker ? 1 çay kaşığı tuz Tarif Önce havuçların kabuklarını kazıyarak soyalım ve iyice yıkayalım ![]() ![]() Şimdi orta boy yayvan bir tencereye yağı aktaralım, hafif kızınca ince ince dilimlenmiş sarmısakları atarak 30-40 saniye kadar karıştırarak kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|