![]() |
Kalamar Bisken Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalamar Bisken TarifiMalzemeler : 4 kişi için 1 kg temizlenmiş kalamar 1 kahve fincanı rafine yağı 1 adet ince kıyılmış soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 2 adet kürdan gibi doğranmış dolmalık biber 4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi doğranmış havuç 6 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı konyak ½ su bardağı beyaz şarap az tuz bir tutam pul biber 1 yaprak defne Yapılışı : Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|