Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşı, pirpirim, tarifi

Pirpirim Aşı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirpirim Aşı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 300 gr kuru pirpirim (semizotu), * 200 gr tavla zarı büyüklüğünde doğranmış et,
• 100 gr mercimek,
• 50 gr lolaz,
• 2 adet kuru soğan,
• 13 diş sarımsak,
• 2 limonun suyu,
• 1 yemek kaşığı d salçası,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 100 gr nohut,
• 50 gr bulgur,
• Tuz, biber, biraz nane, yağ,
• Su







Tarif
Küçük küpler halinde doğranmış ve tencereye konmuş etlerin suyunu bırakması sağlanır Bu ete yağ, ince kıyılmış soğan ilave edilir ve orta ateşte soğan biraz solunca domates ve biber salçaları konur Bunlarla da biraz soldurulduktan sonra üzerine sıcak su koyup biraz kaynatılır Ayrı kaplarda mercimek, nohut ve lolaz ayrı ayrı haşlanır Kurutulmuş pirpirim, suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır Kaynayan salçalı, kıymalı suyun içersine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, bulgur lolaz ve dövülmüş sarımsak katıp tekrar pişirilir Tuzu tamamlanır, ekşisi konur, ocağın altı kapatılır Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yağ, kırmızıbiber ve nane ile süs yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.