Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, hamsi, tarifi

Hamsi Böreği Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Böreği Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kghamsi
• 2 orta boy soğan
• 2 su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 demet maydonoz
• 1 tutam kuru nane
• 1 tutam karabiber
• 1 tatlı kasığı tuz
• 1 tatlı kasığı salça
• Yeteri kadar su







Tarif
Yag, sogan, salça kavrulur Pirinç eklenip pilav yapılır iyice demlendikten sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır Hamsiler iyice yıkanır, mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır yaklasık 26 cm çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına 1 çorba kasıgı sıvı yag koyduktan sonra hamsiler sırtları dısa gelecek ve bosluk kalmayacak sekilde tavanın iç ve yan yüzeylerine dizilir Hazırladıgımız iç pilav tavaya yayılır hamsilerin dısarı tasmıs uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler yine bosluk kalmayacak ve sırtları dısa gelecek sekilde hamsilerle kaplanır Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapagına ters çevrilir kapaktaki hamsileri pismeyen tarafını tavaya gelecek sekilde geri koymadan önce bu yüzeyi için de tavaya 1 çorba kasıgı sıvı yag konulur Hamsilerin bu yüzeyi de kızarınca ocaktan alıp yuvarlak tepsiye ters çevrilir servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.