![]() |
Patatesli Tombak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Tombak* İçindekiler: 4 orta boy patates (çiğ olacak) 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 1 yaş maya 5 çorba kaşığı toz şeker Tuz Yarım topak beyaz peynir Aldığı kadar un Süslemek için Susam-çörek otu, ince dilimlenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: 2 su bardağı ılık sütün içine mayayı koyuyoruz ve beklemeye alıyoruz ![]() ![]() Bekletirken patatesleri rendeliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm bunları yapınca hamurumuzu beklemeye alıyoruz ![]() ![]() ![]() Tepsiye dizdikten sonra ayırmış olduğumuz 2 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüyoruz ![]() ![]() ![]() 175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() AfiYet OLsun efendim ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|