Tatlı - Ekşi Tavuklu Pirinç Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı - Ekşi Tavuklu Pirinç BöreğiMalzemeler: 3 adet tavuk budu 1?5 yemek kaşığı margarin 1 adet soğan 1 su bardağı tavuk suyu 1 adet yumurta 1 su bardağı Yoğurt 3 adet safran teli (suda eritilmiş) tarçın 1 su bardağı yasemin kokulu pirinç 50 gr kayısı (15 dakika soğuk suda bekletilmiş) tuz, karabiber Pişirme Süresi: 45 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Soğanı doğrayın Bir yemek kaşığı margarini eritip tavukları ve soğanı, tavuk yumuşayıp soğan pembeleşinceye kadar kavurun Tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın Tavuk suyu kaynadıktan sonra ateşi kısıp 45 dakika kısık ateşte pişirin Tavuk suyunu ayrı bir kapta saklayın Pişmiş tavukları temizleyip büyük parçalara ayırın Yumurtayı yoğurt ile karıştırın Safranlı suyu, tarçını ekleyip, tuz, biber koyun Tavukların üzerine döküp 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tuzlu suda 10 dakika pişirin Pirinci süzüp, ılık su ile yıkayın![]() Tavuğu yoğurt sosundan çıkarıp ayrı bir kaba alın Pirincin yarısını yoğurtlu sosa karıştırın Yoğurtlu pirinçli karışımı yağladığınız fırın kabına koyun Üzerine tavuk parçalarını dizip en üste, kalan pirinci ekleyin Üzerine kıyılmış kayısıları serpiştirin Tavuk suyunu böreğin üzerine dökün Alüminyum folyo ile kapatın 45 dakika 180 derece ısıtılmış fırında pişirin![]() |
|
|
|