Nohutlu Enginarlı Graten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Enginarlı GratenMalzemeler: 400 gr haşlanmış nohut400 gr haşlanmış börülce137 gr konserve enginar göbeği150 ml krema50 gr rende peynirDövülmüş kırmızı biber 1 diş dövülmüş sarımsak 5 ml limon suyu1 yumurta sarısı Zeytinyağı, tuz ve karabiber Pişirme Süresi: 30 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Fırını 180°C ısıtın Bir kapta nohut, fasulye ve konserve enginar göbeklerini, kırmızı biberle karıştırın Zeytinyağı koyarak tekrar karıştırın Sarımsak, maydanoz, limon suyu ile çeşni kazandırın Ekşi krema, yumurta sarısı ve peyniri karıştırıp düzgün bir şekilde diğer kabın üzerine yayın Üstü kızaracak şekilde 25-30 dk fırında kızartın![]() |
|
|
|