Fırında Un Helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Un HelvasıMalzemeler: 1 su bardağı un 100 gr Margarin2 su bardağı şeker 2 su bardağı süt 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı tarçın Pişirme Süresi: 30 dak ![]() 4 Kişilik Hazırlanışı: Derin bir tencerede, yağı eritip, içine unu ilave ettikten sonra , unun rengi kahverengi oluncaya kadar kavurunuz Un rengini alınca , sırasıyla içine şekeri, suyu ve sütü ilave edip, karıştırınız Ateşin altını kısıp, tencernin kapağını kapatıp, helva suyunu çekene kadar pişiriniz![]() Pişen helvayı 10 dak üzerine havlu kağıt koyup, demlendiriniz Pişen helvayı ısıya dayanıklı bir kaba veya tepsiye yerleştirip, üzerini düzeltiniz Çiğ dolmalık fıstıkları helvanın üzerine batırınız Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında, dolamlık fıstıklar iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz![]() |
|
|
|