07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Parfe
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı krema
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
4 adet şeftali
1 çay bardağı pudra şekeri
50 gr badem
Böğürtlen sosu için: 150 gr böğürtlen, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı limon suyu
Pişirme Süresi:
30 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve yumurta sarılarını, şekeri, vanilyayı ve bir tutam tuzu benmaride kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın
Karışımı ateşten alıp, soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin Soğuduğunda buzdolabından çıkardığınız kremanını önce 1/3`ünü ekleyip karıştırın Daha sonra kalan kremayı alt üst ederek karıştırın Hazırladığınız kremayı dikdörtgen bir kalıba koyup, buzdolabında bir gece bekletin
Şeftalileri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın Çukur kısımları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip, üzerine çıkacak kadar su ekleyin Üzerlerine pudra şekeri serpip kaynatın Su kaynamaya başladığında 3 dakika bekleyip, ateşten alın Şeftalileri süzün, yumuşayan kabuklarını soyup, soğumaya bırakın Böğürtlen sosunu hazırlamak için, böğürtlen, pudra şekeri ve limon suyunu blendırda karıştırın Buzlukta soğutulmuş tabaklara hazırladığınız böğürtlen sosundan koyun Üzerine parfeden istediğiniz şekilde parçalar çıkarıp yerleştirin Yanına 2 yarım şeftali koyup, kıyılmış badem serperek servis yapın
|
|
|