Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dönemi, muhammed

Hz. Muhammed Dönemi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Muhammed Dönemi

• 571’de Mekke’de doğan Hz Muhammed 610’da gelen vahiyle peygamberlik yapmaya başlamıştır
• Mekke’nin önde gelen Kureyş kabilesi dini ve ekonomik üstünlüklerini kaybetmemek için Müslümanlara baskı yapmaya başladılar
NOT: Hz Muhammed’in Medinelilerle yapmış olduğu I ve II Akabe görüşmeleri sonucunda Mekke’de
sıkışan İslamiyet Medine’de hızla yayıldı ve hicret olayına zemin hazırlandı
• Hz Muhammed 622’de Mekke’den Medine’ye göç etti
Hicret olayının bir çok önemli sonucu olmuştur Bunlar:
1 İlk İslam Devleti Medine’de kuruldu
1 Müslümanlar güçlendi ve İslamiyet’in yayılması hızlandı
2 Medine’de yaşayan Yahudilerle bir vatandaşlık antlaşması (Medine Sözleşmesi) imzalandı
NOT: İslam Devletinin ilk Anayasası olan bu sözleşmeye uymayan Yahudiler zamanla şehirden çıkarıldılar
4 Hicret olayı Hz Ömer döneminde Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edildi
NOT: Bir tarım hayvancılık şehri olan Medine Hicret olayından sonra önemli bir konuma geldi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com