|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
binti, hanımlarından, huyey, peygamberimizin, safiyye |
![]() |
Peygamberimizin Hanımlarından: Safiyye Binti Huyey |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimizin Hanımlarından: Safiyye Binti HuyeySafiyye binti Huyey, Hayber’de, soyluluğu, güzelliği, iyi ahlâk ve namusluluğu ile herkesçe beğenilirdi ![]() ![]() ![]() Gözü morardı Hazret-i Safiyye, Kenane ile evliyken, rüyasında; Ay’ın, onun odasına düştüğünü görmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esirler paylaşılınca, Safiyye de âlemlere rahmet olarak yaratılan Peygamber efendimizin hissesine düştü ![]() ![]() ![]() ![]() Sehba mevkiinde düğünü yapılıp, kavun ve hurma velime [Düğün yemeği] olarak verildi ![]() - Bir gece rüyamda sanki Ay gökten inip, koynuma girmiş görmüştüm ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Safiyye İslâmiyetle şereflenince, çok samimi bir müslüman oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimize karşı çok büyük muhabbeti vardı ![]() - Ey Allahın Resulü! Keşke sizin bütün ağrılarınızı, acılarınızı ben çekseydim ![]() Hazret-i Safiyye akıllı, halim, selim ve ağırbaşlı bir hanımdı ![]() Metanetini bozmadı Müslümanlar Hayber’i fethettiklerinde, Safiyye, akrabaları ve ahalisi esir edilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Safiyye çok cömertti ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Safiyye, Hazret-i Harun’un neslindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Safiyye’nin Hayber’de 611 senesinde doğduğu tahmin edilmektedir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Peygamberimizin Hanımlarından: Safiyye Binti Huyey |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimizin Hanımlarından: Safiyye Binti HuyeyMetanetini bozmadı Müslümanlar Hayber’i fethettiklerinde, Safiyye, akrabaları ve ahalisi esir edilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Safiyye çok cömertti ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Safiyye, Hazret-i Harun’un neslindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Safiyye’nin Hayber’de 611 senesinde doğduğu tahmin edilmektedir ![]() ![]() ALLAH c ![]() |
![]() |
![]() |
|