![]() |
Limonlu Karpuz Suyu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Karpuz Suyu![]() Gerekli Malzemeler: Yarım su bardağı toz şeker 4 su bardağı karpuz suyu 3 buçuk bardak su Yarım su bardağı limon suyu Yapılışı: Üç buçuk bardak suyu ve toz şekeri bir tencereye ilave edip, ocağa koyun ![]() ![]() ![]() Bu esnada karpuzları büyük büyük dilimleyin ve mutfak robotundan karpuz dilimlerini geçirerek, 4 su bardağı olana kadar karpuz suyu çıkarın ![]() Karpuz suyunun içine iri karpuz parçaları kalırsa, evinizdeki ince delikli süzgüden karpuz suyunu geçirin veya bir tencerenin ağzına temiz bir tülbent – bez bağlayıp karpuz suyunu üzerine dökerek süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolaptaki limon, su, şeker karışımı soğuduktan sonra içine hazırladığınız 4 su bardağı karpuz suyunu ilave edin ve karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|