Aromalı Piliç İzgara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aromalı Piliç İzgara![]() 4 parça tavuk göğüs eti Yarım çorba kaşığı biberiye 2-3 yaprak adaçayı 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Yarım çorba kaşığı kekik 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay bardağı zeytinyağı 1 küçük kutu sebze garnitür Aromalı piliç ızgara: Tavuk göğüs etlerini yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın ve ikiye kesin Derin bir kapta biberiye, kekik, adaçayı, zencefil, kırmızı tozbiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın![]() Tavuk etlerini hazırladığınız marinata bulayıp bir kaba üst üste dizin Kalan marinatı üzerine döküp yarım saat bekletin![]() Fırını ızgara konumuna getirip ısıtın Izgara telini yağlayıp marinattan çıkardığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızartın Tavuk etlerini servis tabaklarına paylaştırıp sebze garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|