Tavuklu Buğday Salatası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Buğday Salatası TarifiMalzemeler 2 adet tavuk göğsü 2 su bardağı aşurelik buğday Yarım kahve fincanı+1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2-3 diş sarmısak Tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet limonun suyu Tavuklu Buğday Salatası Yapılışı BUĞDAYI geceden ıslatıp, ertesi gün kendi suyuyla haşlayın Suyunu süzüp, soğumaya bırakın Tavuk etini dilimleyip, yarım kahve fincanı zeytinyağı, karabiber ve tuz karışımında 1 saat marine edin Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin Kıyılmış soğan ve sarmısağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin Salça ekleyip karıştırın Buğday ve tuz ilave edip, bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın Soğuyan salatayı servis tabağına alıp, üzerine çırpılmış limon suyu, tuz ve karabiber karışımını gezdirin Izgara tavuk ile servis yapın![]() ![]() |
|
|
|