![]() |
Arpacık Soğanlı Tavuk Ve Kepekli Pirinç Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpacık Soğanlı Tavuk Ve Kepekli Pirinç Pilavı![]() Tavuk malzemeleri: 4 adet tavuk but (veya baget) 20-25 adet arpacık soğan 4-5 diş taze sarımsak 2 orta boy havuç bir avuç maydanoz Pilav malzemeleri: 2 su bardağı kepekli pirinç zeytinyağı 3 su bardağı kaynar su tuz Tavuğun hazırlanması: Tavuk butların derilerini, arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun ![]() Havuçları bıçakla kazıyın ve soğanlarla aynı büyüklükte doğrayın ![]() Tüm malzemeleri varsa wok tavaya yoksa geniş bir teflon tavaya koyun ![]() ![]() ![]() Yapılışı: 2 su bardağı kepekli pirinci bir kaseye alın ![]() üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 10 dakika bekletin ![]() Pilav tavasına zeytinyağını alın ![]() Pirinçlerin suyunu süzdürün ve tencereye ekleyin ![]() Arasıra karıştırarak -annemin tabiriyle madeni para sesi çıkarana kadar- kavurun ![]() Kavurduktan sonra 3 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ilave edin ![]() Harlı ateşte pirinçler suyu çekmeye başlayana kadar pişirin ![]() Daha sonra ateşi iyice kısın ve pirinçlerin tamamen pişmesini sağlayın ![]() Pişince altını kapatın ![]() Tencerenin üstüne bir kağıt havlu serin ![]() Kapağı kapalı vaziyette pilavı demlendirin ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|