Mantarlı Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Bonfile![]() 3 hamburger ekmeği 6 bonfile 1 limon 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr mantar 1 soğan 150 ml krema Tuz Karabiber Marine için 1 diş sarımsak 2 arpacık soğanı Yarım çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kekik Mantarlı bonfile: Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin![]() Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin![]() Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin![]() Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın Bonfileleri üzerlerine yerleştirin Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın
|
|
|
|