Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı![]() 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı su 300 gr kabak 1 limonun ince şerit doğranmış kabuğu 2 çay bardağı sıvıyağ 1 demet fesleğen Yarım demet maydanoz Tuz 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri Kızarmış kabaklı pestolu bulgur pilavı: Fesleğen ve maydanozu temizleyin Fesleğen, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve peyniri robotta ezin![]() Bulguru tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün Pesto sosu ekleyip harmanlayın Bulguru yağlanmış 6 krem karamel kalıplarına paylaştırın Üzerine kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin Üzerlerini örtüp 23 dakika dinlendirin![]() Kabakların uç kısımlarını kesip cips gibi halka dilimleyin Sıvıyağı tavada iyice kızdırıp kabakları kızartın Kabakları kağıt peçete üzerine alıp yağını çektirin Limon kabuklarını da yağda kızartıp peçete üzerine alın![]() Kalıpları servis tabaklarına ters çevirin Kabak ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|